Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) har valgt at hjemsende sin direktør, Michael Jacobsen.
Det oplyser FH til DR Nyheder.
Michael Jacobsen skriver i en sms til Ritzau, at han er suspenderet. Han får løn, mens han ikke skal komme på arbejde, bekræfter FH.
Som konsekvens af, at han er suspenderet, vil han for eksempel ikke kunne tilgå FH's systemer.
Suspensionen sker, mens advokater er ved at undersøge den nu tidligere formand, Lizette Risgaards, angivelige krænkelser af flere mænd i fagbevægelsen.
FH oplyser, at Michael Jacobsen ikke skal møde på arbejde på grund af inhabilitet i forhold til advokatundersøgelsen, da han har arbejdet tæt sammen med formanden. Der er ingen sager mod ham, oplyser forbundet.
Det er den daglige ledelse, der har truffet beslutningen.
- Hjemsendelsen skal ikke ses som en kritik af Michael Jacobsen, men sker udelukkende for at sikre troværdige rammer om undersøgelsen og forebygge eventuel inhabilitet, siger FH's fungerende formand, Morten Skov Christiansen, i en skriftlig kommentar.
DR Nyheder forsøger at få en kommentar fra den suspenderede direktør.
Lizette Risgaard gik af efter krænkelsessager
Suspensionen af Michael Jacobsen kommer efter en mildest talt tumultarisk uge for den danske fagbevægelse.
Torsdag aften kunne Berlingske og Ekstra Bladet nemlig fortælle, at flere anonyme mænd beskylder den nu daværende formand, Lizette Risgaard for at have krænket dem.
Det førte til flere krisemøder i FH's magtfulde forretningsudvalg, hvor flere af landets vigtigste fagbosser er repræsenteret.
Forretningsudvalget blev i første omgang enige i at, der skulle laves en advokatundersøgelse, og at Risgaard stadig skulle være formand.
Men stille og roligt smuldrede opbakningen blandt flere af de fagforeninger, der er medlem af FH.
Og søndag morgen meldte Lizette Risgaard ud, at hun stopper som formand.
- For mig har det også altid været afgørende, at fagbevægelsen og vores kamp står forrest. Men nu kan jeg konstatere, at de oplysninger, som bliver spredt fra flere sider, står i vejen for den kamp.
- Derfor har jeg besluttet at trække mig som formand for FH. Det har været én af de sværeste beslutninger i mit liv, skrev Lizette Risgaard på Facebook.
Hun skrev også, at hun undskylder for, hvad hun har gjort, men at hun også var yderst kritisk over for det forløb, der førte til hendes endelige afgang.
- Jeg har beklaget og givet en uforbeholden undskyldning til alle, der har følt, at deres personlige grænser er blevet overskredet. Det står jeg ved!
- Men jeg mener også, at man altid bør behandle sager som disse grundigt og sagligt - uanset hvem sagen omhandler, eller hvad sagen drejer sig om. Ikke afsige en hurtig dom baseret på avisskriverier, rygter eller folkestemningen på sociale medier, skrev hun.
Advokatundersøgelse inden sommerferien
Lige nu er advokater fra Kromann Reumert netop gået i gang med at undersøge og afdække episoderne, hvor Lizette Risgaard er blevet beskyldt for krænkende adfærd.
Ligeledes skal advokaterne se på, hvordan de forskellige sager i Fagbevægelsens Hovedorganisation er blevet håndteret.
- Undersøgelsen vil omhandle de sager, der har været omtalt i pressen, samt de yderligere sager, som måtte tilgå Kromann Reumert som led i undersøgelsen, skriver FH om undersøgelsen.
Det er allerede kommet frem i medierne, at den daglige ledelse i FH har haft kendskab til en formodet krænkelsessag med deres tidligere formand i centrum.
I andet halvår af 2021 rettede en kvindelig medarbejder i FH nemlig henvendelse til næstformand Nanna Højlund.
Hun fortalte næstformanden, at "hun havde oplevet, at Lizette havde opført sig grænseløst overfor en af de unge mænd, som deltog i middagen".
Sagen blev diskuteret i den daglige ledelse på det tidspunkt, men den mand, der angiveligt blev udsat for en krænkelse, ønskede ikke at gå videre med sagen.
Til gengæld blev der oprettet en whistleblowerordning, der skulle håndtere sager af en lignende karakter, bekræftede FH lørdag over for DR Nyheder.