Efter skandalesag: Tidligere Danske Bank-chef er godkendt til direktørpost i Nykredit

Finanstilsynet har været otte måneder om at godkende den tidligere Danske Bank-chef.

(Arkivfoto). Tonny Thierry Andersen stoppede som chef for Danske Wealth Management i april 2018. (Foto: © NIELS AHLMANN OLESEN, Scanpix)

Der er gået adskillige måneder, men nu kan den tidligere Danske Bank-chef Tonny Thierry Andersen for alvor kalde sig koncerndirektør i Nykredit.

Finanstilsynet finder ham tilstrækkeligt egnet og tilstrækkeligt hæderlig til at varetage hvervet.

Det fremgår af en pressemeddelelse, tilsynet fredag har offentliggjort på sin hjemmeside, hvor der står, at "et ledelsesmedlem i flere finansielle virksomheder opfylder kravene til egnethed og hæderlighed efter § 64 i lov om finansiel virksomhed".

Og på sin LinkedIn-profil bekræfter Tonny Thierry Andersen, at det er ham, der er tale om.

- Finanstilsynet har i dag godkendt min Fit & Proper-ansøgning, lyder det.

En usædvanlig proces

Allerede i marts kunne Nykredit meddele, at Tonny Thierry Andersen var blevet hyret til at indtræde i bankens koncernledelse. Dog har den såkaldte fit and proper-vurdering, ansættelsen kræver, ladet vente på sig.

Netop det kommenterer Tonny Thierry Andersen i sit opslag på netværksmediet LinkedIn.

- Man kan roligt sige, at det har været en usædvanlig proces med meget ventetid, men jeg er tilfreds med, at Finanstilsynet har vendt hver en sten i sagen. Til gavn for alle. Nu glæder jeg mig til sammen med alle gode kolleger i Nykredit at vise nuværende og kommende kunder, hvad Danmarks bedste foreningsejede institut kan gøre for dem, skriver Tonny Thierry Andersen.

Tager normalt to måneder

Hvad ventetiden skyldes, skriver Tonny Thierry Andersen ikke selv.

Finanstilsynet nævner dog i sin pressemeddelelse, at det ikke som vanligt har været muligt at behandle sagen indenfor to måneder "på grund af dens principielle karakter, det omfattende sagsgrundlag og hensynet til retssikkerheden".

Godkendelsen af Tonny Thierry Andersen er nu - ni måneder senere - sket på baggrund af "oplysninger om den pågældende persons tidligere adfærd som direktør i et pengeinstitut med ansvar for instituttets investeringsprodukter", skriver Finanstilsynet med henvisning til sagen om Danske Banks investeringsprodukt Flexinvest Fri.

Ansvarlig chef i Danske Bank

Tonny Thierry Andersen var indtil april 2018 chef for Danske Wealth Management.

Året efter erkendte Danske Bank, at banken i mere end et år havde opkrævet for høje priser i investeringsproduktet Flexinvest Fri, der blev forvaltet af Danske Wealth Management og prisfastsat i Tonny Thierrys Andersens tid som chef.

Han havde netop overladt posten som topchef i Danske Bank til hollænderen Chris Vogelzang, efter seks måneder som konstitueret topchef efter Thomas Borgen, der meldte sin afgang ovenpå bankens egen undersøgelse af hvidvask-sagen.