Efter skattelæk: Nordea undersøger sig selv

Nordea iværksætter en intern undersøgelse efter stort skattelæk.

Efter afsløringerne af, at Nordea har haft tæt kontakt til Panama-advokatfirmaet Mossack Fonseca, som opretter selskaber i skattely, iværksætter Skandinaviens største bank nu en intern undersøgelse. (Foto: Olivier Morin © Scanpix)

Over 10.000 gange står den andenstørste bank i Danmark, Nordea, nævnt i dokumenter fra den omfattende lækage fra et advokatfirma i Panama, Mossack Fonseca, som opretter selskaber i skattely.

Nordea har afvist at have hjulpet sine kunder med at unddrage Skat. Men efter udsendelsen i går og et massivt mediemæssigt fokus, skriver Nordea nu i en Facebook-opdatering, at banken iværksætter en intern undersøgelse:

- Vi er nu påbegyndt en intern undersøgelse, hvor vi gennemgår vores procedurer med tættekam for at sikre, at alt bliver overholdt. Vi har dog ingen grund til at tro, at det ikke er tilfældet.

- Vores politik for skatterådgivning er klar: Vi hverken tilskynder eller medvirker til skattemæssige konstruktioner, der kan anses som skatteunddragelse, skriver banken.

Ved du noget? Kontakt journalist Mathias Sommer på