Efter Tesla-prischok: Brugte Teslaer rives væk, og nu falder prisen hos konkurrenterne

Der er aldrig blevet solgt så mange brugte Teslaer som denne weekend, viser tal fra Bilbasen.

Teslaer er gået som varmt brød i weekenden. (Foto: © ALY SONG, Ritzau Scanpix)

Er du en af de danskere, som normalt sværger til en diesel-hakker eller benzin-sluger, når du skal ud på markedet for brugte biler, fordi de mere moderne el-biler er lidt for dyre?

Så er der måske grund til at læse med her, for i fredags kom der en nyhed, som nu spreder sig som en steppebrand hen over det danske brugtbilsmarked.

Elbilproducenten Tesla smed nemlig en regulær prisbombe, og sænkede priserne på sine modeller med op til 130.000 kroner.

De mest populære modeller kan nu fåes mellem 20 og 30 procent billigere end inden prisfaldet.

Det er dog ikke kun nye Tesla-modeller, som er faldet i pris. For hvis du er ude efter en brugt Tesla, kan du nu få den til en pris, der var markant lavere end sidste uge, viser tal fra Bilbasen.

- Vi kan konstatere, at de brugte Tesla-biler, der er solgt, er faldet næsten 70.000 kroner i værdi. Det synes danskerne er et godt tilbud. De har ventet på, at priserne vil falde, og det har de gjort nu, og så har de slået til, siger markedsanalytiker Jan Lang, der fortæller, at danskernes købelyst har været stor.

- I weekenden er der solgt over 200 brugte Teslaer i Danmark, og det er tre gange flere end normalt. Der har aldrig nogensinde været så stort et salg af Teslaer på så kort tid – jeg har aldrig set noget lignende, siger markedsanalytikeren til DR Nyheder.

Konkurrenterne følger trop

Bilbasen er en online markedsplads, der formidler køb og salg af brugte og nye biler, og med op mod en million ugentlige besøgende er den markedsledende i Danmark.

Og her ser de også, hvordan Teslas prisbombe har spredt sig som ringe i vandet på det øvrige brugtbilsmarked.

- Vi kan allerede se nu, at prisnedsættelserne har fået betydning for det brede brugtvognsmarked. Faktisk er 700 elbiler, som ikke er Teslaer, blevet sat ned i pris siden fredag, og det er markant.

- Baggrunden er, at hvis den brugte Tesla falder i pris, så gør alternativet det samme. Og forhandlerne har altså reageret hurtigt på prisfaldet, siger Jan Lang til nyhedsbureauet Ritzau, der fortæller, at der gennemsnitligt er blevet skåret 33.000 kroner af prisen på brugte elbiler på Bilbasens markedsplads.

FDM: En rigtig god nyhed for elbil-markedet

Hos bilisternes interesseorganisation, FDM, opfordrer de danskerne til at afvente markedet, hvis de vil ud og købe en ny elbil, som ikke er en Tesla.

De forventer nemlig, at konkurrenterne vil følge trop og sænke priserne på nye modeller, hvilket er en rigtig positiv nyhed for de danske bilister, fortæller Ilyas Dogru, der er forbrugerøkonom hos FDM.

- Det er en rigtig god nyhed for elbilismen, at det nu bliver billigere, så mange flere danskere kan komme med på bølgen. Det er det, som vi hele tiden har efterspurgt, siger han.

Hvad betyder Teslas prisnedsættelser og effekterne af det for konkurrencen mellem elbiler og for eksempel benzinbiler?

- Det betyder, at elbilerne står meget stærkere, fordi der nu er elbiler, som er billigere, og hvis resten af konkurrenterne følger med, så betyder det billigere elbiler over hele linjen, siger forbrugerøkonomen.

Blandt andet har bilkoncernen Ejner Hessel reageret ved at sænke prisen på både sine brugte Teslaer og en række andre brugte elbiler, oplyser koncernen til Finans.