Egen fagforening i Nordea

Medarbejderne i Nordea starter nu deres egen fagforening på tværs af Norden. Nordea Union, som den skal hedde, vil ikke forhandle overenskomster, men derimod lave samarbejdsaftaler, der gælder for alle ansatte i Finland, Norge, Sverige og Danmark.

Når banken er nordisk - så er det smart at fagforeningen ogsåbliver Nordisk.

Medarbejderne i Nordens største bank Nordea danner nu etfagforbund, der skal arbejde på tværs af de nordiske grænser. Detnye forbund vil fungere i Finland, Norge, Sverige og Danmark.

Den nye fælles fagforening kommer til at hedde Nordea Union.

- Vi ændrer ikke på den måde, som vi har organiseret os pånationalt. Men vi har været nødt til at lave en slags overligger,forklarer Majbritt Garbul Tobberup, formand for Nordkreds, der erNordeas fagforbund i Danmark.

Fælles aftaler om personaleforhold

Det nye fagforbund vil ikke indgå egentlige overenskomster - mensatser på samarbejdsaftaler, som vedrører alle ansatte ikoncernen.

Men med Nordea Union skal medarbejderne stå styrket isamarbejdet med bankens ledelse.

- Vi har delegeret opgaver til hinanden, så ledelsen fremoverkan nøjes med at henvende sig til én person, hvor man i dag skaltale med formændene fra alle fire lande, siger Majbritt GarbulTobberup.

Som eksempler på emner, som det nye fællesorgan skal behandle,nævner hun diskussion i forbindelse med outsourcing af opgaver ikoncernen eller forhandlinger med bankens ledelse inden forpersonaleforhold.

Facebook
Twitter