Ejendomsmægler: Det bobler omkring Gellerupparken

Investorer og boligsøgende har fået ny interesse for det udskældte boligområde.

Efterspørgslen efter lejeboliger stiger i takt med at Aarhus vokser som by. PKA's familieboliger i Gellerupparken kommer til at koste omkring 10.000 om måneden kroner for 100 kvadratmeter. (© Vandkunsten/Transform)

Pensionskassen PKA's investering i nye familieboliger for 350 millioner kroner, kan være med til at flytte interessen for Gellerupparken fra nysgerrighed til flyttebil.

Sådan lyder vurderingen fra Bettina Handberg, der er salgschef i ejendomsmæglerkæden Home i Aarhus' vestby og har 18 års erfaring med boligmarkedet i området.

- Der er en meget stor efterspørgsel efter lejeboliger i Aarhus. Så med et nyt og spændende byggeri, kan jeg ikke se, at det ikke ville være spændende som boligsøgende, hvis prisen ellers er attraktiv.

Ejendomsmæglerkæden solgte sidste år 50 boliger i Brabrand, hvor Gellerupparken ligger. Og det er et højt tal, fortæller Bettina Handberg.

- Det hænger sammen med, at der er rigtig mange kvaliteter i området. Der er den skønne natur, Brabrand skov og sø. Og så ligger det meget tæt på Aarhus City og med en tæt tilkørsel til motorvejen, fortæller hun.

Pensionskasse er 'firstmover' som investor

Med opførelsen af 188 familieboliger mellem de eksisterende betonblokke er PKA er den første private investor, der smider et stort millionbeløb i at bygge nye boliger i Gellerupparken.

- Der er ingen tvivl om, at vores investering rummer andre typer af risici, end dem vi normalt ser. Men vi har som firstmover fået nogle vilkår, der gør projektet robust. Vi tror på, at vi er en løftestang for andre, siger investeringsdirektør Michael Nellemann Pedersen.

Pensionskassen mener, at helhedsplanen for området med nyt kontordomicil til 1.000 arbejdspladser, en ny stor bypark, bibliotek, vandland - og lave grundpriser - er så god, at de nye familieboliger kan lejes ud til mellemindkomstgrupper som sygeplejersker, skolelærere og håndværkere.

- Man skal turde sige, at man bor i det her område, uden at det har en negativitet i sig, siger investeringsdirektør Michael Nellemann Pedersen.

Boligprofessor: Fasthold de gode rollemodeller

Claus Bech-Danielsen, professor på statens byggeforskningsinstitut ved Aalborg Universitet, siger, at det langt fra er ligegyldigt, hvem der flytter ind i de nye lejeboliger, hvis Gellerupparken som et sammenhængende boligområde skal lykkedes med at udvikle sig.

- Hvis de ressourcestærke bare parkerer deres BMW’er foran hoveddøren og tager elevatoren op til penthouselejligheden, lever deres liv deroppe, og kører deres vej igen om morgen, så får det ikke den store effekt i sådan et boligområde, siger han.

Studier i boligområder i lande som Frankrig og Finland har ifølge Claus Bech-Danielsen vist, at det ikke handler om at skabe en mangfoldighed i statistikkerne. Det gælder i høj om at fastholde de eksisterende beboere i området, når de afslutter deres uddannelse og får fodfæste på arbejdsmarkedet.

- Man sørge for, at de ikke flytter fra området, ligeså snart, de kommer til ressourcer. Og der ved man fra undersøgelser i Frankrig, at hvis man fastholder dem, så fungerer de også som rollemodeller og konfliktløsere, fordi de kender folk i området, siger han.

Facebook
Twitter