Eks-direktør: Min identitet må være blevet stjålet

Tariq Yasin afviser ethvert kendskab til terrorforbindelser og til svindel med CO2-kvoter, skriver han i mail til DR.

Tariq Yasin navn fremgår flere gange i CO2-kvote-registret. Han afviser nogensinde at have handlet kvoter.

Den tidligere direktør Tariq Yasin afviser i en mail til DR, at han har kendskab til terrorforbindelser og afviser samtidig, at der skulle være sket svindel med CO2-kvoter i hans firmaer.

Tariq Yasin afviser samtidig ethvert kendskab til de skyggebanker på nettet, der i flere sager er brugt til blandt andet hvidvask og momsunddragelse.

Disse skyggebanker efterforskes af italiensk og tysk politi i to sager om svindel med CO2-kvoter.

- Jeg vil endnu en gang understrege, at jeg absolut ikke har handlet med CO2 kvoter, skriver Tariq Yasin til DR.

DR har spurgt ind til handel med CO2-kvoter i tre af Tariq Yasins firmaer.

- Spørgsmålet med hensyn til handel med CO2 kvoter i virksomhederne NTM Group AB, NTH Handel A/S samt Nordhandel ApS, kan jeg oplyse dig, at der aldrig er blevet handlet med CO2 kvoter i disse virksomheder. Det har været almindelige handelsselskaber, som primært handlede med fødevarer, skriver Tariq Yasin.

Han afviser derudover ethvert kendskab til firmaerne TBE Cargo ApS og SF Energy samt en person ved navn Avni Hysenaj.

Sidstnævnte Avni Hysenaj var – sammen med Tariq Yasin – indregistreret som kvotehandler i det danske kvoteregister. Men det må skyldes identitetstyveri, skriver Tariq Yasin:

- Vi ved alle, at det var lettere at registrere sig i kvoteregistret, end det var at oprette en Facebook profil. Og der var jo også flere ministre, som skulle stå skoleret efterfølgende.

Bærbar fundet mellem Afghanistan og Pakistan

CO2-kontoen med Avni Hysenaj er central i en italiensk sag, hvor der efterforskes svindel for mere end en milliard kroner.

Ifølge den italienske avis Corriere dela Serra har italienske myndigheder mistanke om, at sagen har forbindelse til terrorfinansiering.

Myndighederne kom ifølge avisen på sporet af sagen, efter at britiske og amerikanske efterretningsfolk fandt en bærbar med oplysninger om kvotehandlerne under en operation i grænseområdet mellem Afghanistan og Pakistan.

- Det må simpelthen være den italienske avis, der burde svare på, hvem manden med den bærbare er, og hvordan han kædes sammen med diverse terrorgrupper. Jeg sympatiserer i al fald ikke med disse grupper, skriver Tariq Yasin til DR.

I samme mail til DR afviser Tariq Yasin kendskab til skyggebanker, der blev brugt til svindel med CO2-kvoter.

- Men sådan som du gang på gang nævner disse med mit navn, så kunne det tyde på at nogen har stjålet eller misbrugt min ID. Jeg kender overhovedet intet til disse selskaber, skriver Tariq.

I forhold til en dom i Sverige for grov bogføringsovertrædelse skriver Tariq Yasin, at han kun blev dømt på grund af for sent afleverede regnskaber.

- Det er korrekt, at jeg har fået en dom på ”for sen indlevering af regnskab” i Sverige. Dette skyldes, at min søster havde kræft på daværende tidspunkt, og jeg var donor. I den forbindelse var jeg indlagt over flere omgange, og derfor var der nogle indberettelsesfrister som ikke blev overholdt. Det skal dog nævnes at regnskabet blev indsendt – dog for sent, og ganske mangelfuldt, grundet førnævnte omstændigheder.

- Dommen lyder ikke på momskarrusel med Euro Multi Traders, skriver Tariq Yasin.

- Det er korrekt, at der er en konkurskarantæne mod mig vedrørende N.A. Consulting. Men jeg havde overdraget firmaet allerede i 2013, så den er jeg helt uforstående overfor.

- Jeg er ansat i Mobis Danmark ApS, og det har været en simpel registreringsfejl, som gjorde, at Fødevarestyrelsen kom og beslaglagde vore varer den pågældende dag. Varerne blev da også frigivet få dage efter, da registreringen var faldet på plads, skriver Tariq Yasin.

FacebookTwitter