Ekspert: Mobilepay i supermarkedet er kun begyndelsen

Dansk Supermarked og Danske Bank har taget et stort skridt i retning af at skrotte plastikkort til betalinger.

- Vi vil grine og kigge tilbage på betalingskort som en forældet teknologi, vi brugte engang - nøjagtigt som vi gør med checks den dag i dag, siger en ekspert. (© DR)

Den aftale mellem Dansk Supermarked og Danske Bank, som gør det muligt at betale med Mobilepay-appen i supermarkeder, kan accelerere udbredelsen af mobiltelefonen som betalingsmiddel.

Det vurderer Mads Thimmer, der er direktør for rådgivningsfirmaet Innovation Lab.

- Der vil komme en ketchupeffekt af det her, hvor der bliver indgået endnu flere aftaler.

Han mener, at det her vil bryde mure ned og formentlig være med til at få endnu flere spillere på banen.

- Det er jo en anakronisme, at vi skal rende rundt med en stak plastikkort, der indeholder langt færre og simplere oplysninger, end vi mere sikkert kan lagre på telefonen.

Kærkomment opgør med kontanter

Der har længe eksisteret tilsvarende tekniske løsninger, men når det lige præcis er blevet Mobilepay, der sørgede for gennembruddet til supermarkedskassen, handler det ifølge Mads Thimmer om, at barrieren for at bruge appen er meget lav.

- Når det bliver så nemt, at man bare skal trække en finger hen over skærmen, så kan alle være med, og på den måde er det en sejr for brugervenligheden, siger han.

Når de mobile betalingsløsninger om nogle år er slået helt igennem, vil det fremover ikke længere være lige så uoverskueligt at miste sin pung, som det har været.

Checks blev også forældede

- Det er et kærkomment opgør med det håbløse betalingsmiddel, som kontanter jo er. De kan være fyldt med sygdomme, og man gør sig selv til et nemt offer for røvere, hvis man står og blafrer med pengesedler, siger Mads Thimmer.

- Vi vil grine og kigge tilbage på betalingskort som en forældet teknologi, vi brugte engang - nøjagtigt som vi gør med checks den dag i dag.

I første omgang bliver løsningen rullet ud i fem Føtex-supermarkeder landet over, men siden er det tanken, at alle Dansk Supermarkeds 566 butikker skal kunne tage imod Mobilepay-betalinger.

/ritzau/