Tema Bidragssatser

Eksperter: Pas på bankernes boliglån

Selv om bankerne lokker med billige boliglån, så er de ikke lige så sikre som et realkreditlån.

Selv om bankerne lokker med billige boliglån, så skal boligejere tænke sig godt om, før de skrotter realkreditlånet, advarer to eksperter. (Foto: Kasper palsnov © Scanpix)

Der er nærmest udsalgsstemning i bankerne i disse dage, hvor utilfredse realkreditkunder bliver tilbudt masser af billige boliglån.

Men selv om bankerne lokker med lavere gebyrer, så skal boligejerne tænke sig godt om, før de skrotter realkreditlånet og vælger bankens løsning.

Det mener Curt Liliegreen, der er direktør i Boligøkonomisk Videncenter.

Bidragssatser

Sidste år betalte de danske boligejere knap 15 milliarder kroner i gebyr på deres boliglån. Realkreditinstitutterne har nemlig de senere år skruet op for den såkaldte bidragssats, altså det gebyr en kunde løbende betaler til sit realkreditinstitut for at have et realkreditlån. Følg vores dækning her.

Gå til tema

- Det her er i sin tidlige fase. Der kan komme ændringer i den politiske regulering, det kan blive billigere at skifte lån, og der kan komme nye og gode tilbud frem fra anden side, og det skal man vente og se, siger Curt Liliegren.

Samme holdning har John Norden, der er direktør for bank-prisportalen Mybanker.

- Mit råd er at gå ned i banken og høre om deres tilbud, men så lige se sig omkring før man kaster sig ud i det. Tingene skifter næsten fra dag til dag.

Men ud over mulighederne for et endnu bedre tilbud i morgen, så advarer de to eksperter også om, at der er nogle væsentlige forskelle på bankernes og realkreditselskabernes boliglån.

- Bankerne kan opsige et lån med kort varsel, det kan realkreditselskaberne ikke, så længe boligejerne betaler renter og afdrag til tiden. Det giver altså en lidt større risiko, siger Curt Liliegreen og opfordrer utilfredse boligejere til at tænke sig om en ekstra gang, før de udskifter realkreditlånet.