Eksperter: Politiet dårligt rustet til it-kriminalitet

Politiet er for dårligt rustet til at forhindre og efterforske kriminalitet begået af hackere og andre it-kriminelle, mener sikkerhedseksperter.

Politiet er for dårligt rustet til at forhindre og efterforske kriminalitet begået af hackere og andre it-kriminelle. (© iStock)

Politiet er for dårligt rustet til at forhindre og efterforske kriminalitet begået af hackere og andre it-kriminelle. Det mener sikkerhedseksperter, som Danmarks Radio har talt med.

- Lidt karikeret kan man sige, at det ikke nytter noget at sætte politifolkene fra Pippi Langstrømpe (Kling og Klang) til at passe på den russiske mafia, siger David Hall, der er er administrerende direktør for it-sikkerhedsfirmaet SMS PASSCODE.

Han mener, at politiet har alt for få ressourcer, og at de ikke er i stand til at rekruttere de førende kloge hoveder på området. De kloge hoveder får i stedet et velbetalt job i et privat firma.

Kan få alvorlige konsekvenser

- De personer, som virkelig ved noget om dette område, de trives åbenbart ikke i det offentlige miljø, siger David Hall.

Han mener, at det er på tide, at politikerne får øje på problemet.

- Der ryger jo ingen knæskaller på Nørrebro på grund af it-kriminalitet. Det foregår mere subtilt, men vi er i dag så afhængige af internettet, at det kan få alvorlige konsekvenser, siger David Hall.

Han støttes af direktør for it-sikkerhedsfirmaet C-Cure, Mette Nikander:

Politiet afviser kritikken

- Politiet bør arbejde tættere sammen med erhvervslivet og universiteterne, hvor eksperterne sidder. Desuden bør man have et forum for et internationalt selvstændigt politi, som tager sig af it-kriminalitet, siger Mette Nikander.

Chef for politiets særlige center for it-kriminalitet (NITEC), Søren Thomassen, afviser kritikken:

- Vi er klar til at tage kampen om mod de it-kriminelle, siger han.

Søren Thomassen peger på, at politiets mandskab på området er tredoblet på ganske få år.

Facebook
Twitter