Elevformand frygter supermarkeders uddannelser

Morten Egede frygter, at det vil gå ud over de almindelige erhvervsskoler, når Coop og Dansk Supermarked selv begynder at uddanne de unge.

Coop vil åbne en madskole, hvor de vil uddanne bagere og slagtere, mens Dansk Supermarked vil uddanne unge til detailhandlen. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Det viser jo, at der er noget ved uddannelsessystemet, som ikke kan stille alle tilfreds. De mener åbenbart ikke, at de almindelige uddannelser er gode nok.

Sådan siger Morten Egede, som er formand for Erhvervsskolernes elevorganisation.

Han er ikke vild med ideen om, at Dansk Supermarked, Coop og Bestseller har meldt ud, at de vil lave egne uddannelseslinjer på erhvervsskolerne.

- Det er trist, at man splitter op og laver forskellige uddannelsesforløb for de samme i stedet for at gøre erhvervsuddannelserne bedre sammen, siger Morten Egede.

Dansk Supermarked vil give unge en grunduddannelse i handel, mens Coop vil uddanne slagtere og bagere på en såkaldt Madskole.

- De burde stedet gå ind i faglige udvalg på skolerne og være med til at lave en uddannelse, der er god nok til alle, siger Morten Egede, der mener, at Dansk Supermarked og Coop i højere grad bør bakke op om erhvervsskolerne:

Fælles for Dansk Supermarked og Coops uddannelse er, at eleverne er garanteret en praktikplads og får løn under hele forløbet.

- Det er en fin idé at sikre folk praktikpladser. Men jeg synes ikke, at man skal sikre folk praktikpladser ved at lave sine egne sideløbende uddannelser. Skal man sikre praktikpladser, skal det være til dem, der går på de almindelige uddannelser.