Elgiganten køber Electronic World

Elgiganten køber Electronic World af Merlin og lukker to af de fem butikker. Resten skifter navn. Med købet er den norskejede elektronikkæde på vej til at blive markedsførende herhjemme.

Elgiganten køber Electronic World og har dermed taget etafgørende skridt mod at blive markedsførende herhjemme og skubbeFona ned fra førstepladsen.

Med Elgigantens køb holder Electronic World helt op med ateksistere.

25 varehuse i alt

Electronic Worlds varehuse i Kolding, Viby ved Århus og City 2 iTaastrup omdannes til Elgiganten, mens de to sidste i Odense ogEsbjerg lukkes, fordi de ligger for tæt på nuværende Elgigantenvarehuse. Dermed får Elgiganten i alt 25 varehuse i Danmark.

Merlin er også til salg

Administrerende direktør i Merlin, Jens Sørensen, siger til Ritzau,at det et stykke tid har ligget i kortene, at selskabet villeskille sig af med Electronic World butikkerne.

Ifølge pressechef Anne Willemoes, FDB, der ejer Merlin, er detpå sigt også planen at skille sig af med de 46 Merlin-butikker, nården rigtige køber viser sig.

Et godt køb

Ingen af parterne ønsker at opgive købsprisen, men administrerendedirektør Jesper Boysen, Elgiganten, siger, at elektronikkæden hargjort et godt køb.

I dag ville det være umuligt at opføre tilsvarende megabutikkeruden at overtræde planloven.

Elgiganten overtager samtlige 60 medarbejdere i ElectronicWorld. Ifølge FDB ventes navneskiftet at ske sidst på året. Indtilda vil FDB's medlemmer få to procents rabat ved køb i de hidtidigeElectronic World butikker.