Elgiganten overtager 10 Fona-butikker

Selskabet bag Elgiganten, Elkjøp Nordic, køber Fonas sidste forretninger - og Fonas brand.

Selskabet bag Elgiganten, Elkjøp Nordic, køber 10 Fona-butikker. (Foto: Thomas lekfeldt © Scanpix)

Den norske elektronikkoncern Elkjøp Nordic køber 10 Fona-butikker.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse og understreger, at overtagelsen skal supplere kædens tilbud til de danske storbykunder.

- De store salgsvolumener vil fortsat komme fra vores 29 Elgiganten-varehuse placeret uden for bycentrum og fra nethandelen. Vi har imidlertid god erfaring fra Norge og Sverige med butikker i bycentrum, siger Jaan Ivar Semlitsch, koncernchef i Elkjøp Nordic i pressemeddelelsen.

I februar gik Fona i betalingsstandsning. Siden har man forsøgt at finde investorer til at drive de Fona-butikker, som ikke lukkes.

Det er særligt de to store spillere på elektronikmarkedet, Power og Elgiganten, der har presset livet ud af den 90-år gamle butikskæde.

I løbet af maj bliver 46 af Fonas 56 butikker lukket.

Det er de øvrige 10 butikker, Elgiganten overtager og dermed Fonas brand.

Det drejer sig om butikkerne: Strøget København, Strøget Århus, Lyngby, Frederiksberg, Rødovre, Fisketorvet, Hørsholm, Nørreport, Aalborg og Østerbro. Ansatte i disse butikker vil få tilbud om videre ansættelse.

- Fona har eksisteret siden 1926. Vi er glade for at kunne videreføre flere af Fonas flagskibsbutikker, og ikke mindst at vi kan tilbyde deres dygtige medarbejdere videre ansættelse, siger Semlitsch i pressemeddelelsen.