By eller skov som nabo: Se, hvor danskerne helst vil bo

Syv ud af 10 danskere har samme ønske i forhold til beliggenhed, når de kigger på bolig.

Selvom boligkøberne for tiden søger mod byen og presser priserne i vejret på stenbroen, vil de fleste boligejere alligevel helst have en bolig tæt på skov og natur. (© ColourBox)

Lyden af vindens susen i trækronerne og den friske duft af natur, når man slår dørene op, det er prioritet nummer ét, når danskerne skal købe bolig.

Syv ud af 10 boligejere vil nemlig allerhelst have en bolig tæt på skov og natur fremfor en bolig i byen.

Det viser en undersøgelse foretaget af Epinion på vegne af Realkreditrådet.

- Rigtig mange danskere vil gerne vågne op med udsigt til skov og natur. Og selv om mange også synes, at det er vigtigt at være tæt på job, skole, venner og familie, er det natur, flest peger på som vigtigt, når der skal kigges bolig, siger direktør i Realkreditrådet, Ane Arnth Jensen.

Dyrt at flytte i skoven

Undersøgelsen er foretaget blandt knap tusinde danske boligejere fra hele landet, men den viser også, at drømmen om et liv helt tæt på naturen koster ekstra.

For eksempel bliver boligen dyrere, jo tættere man flytter på skoven, siger Ane Arnth Jensen.

- Bor man en kilometer fra skoven og drømmer om at rykke endnu tættere på naturen, koster det godt 75.000 kroner at flytte 800 meter tættere på det grønne, siger hun og fortsætter:

- Vil man til gengæld have skoven i baghaven, så skal man have lidt flere penge op af lommen, for de sidste meter til skovkanten er nemlig de dyreste.

På landsplan koster det gennemsnitligt 150.000 kroner at flytte de sidste 200 meter. Helt hen til skovbrynet. Det viser beregninger fra Realkreditrådet.

Skovudsigt er billigst i Syddanmark

Hvor meget, man skal betale for at komme tættere på skoven, afhænger dog af, hvor i landet man befinder sig.

I Region Hovedstaden koster det godt 200.000 kroner at forkorte afstanden til skoven fra én kilometer til 200 meter, mens det koster knap 45.000 kroner i Region Midtjylland.

- Det svinger altså fra region til region, siger Ane Arnth Jensen.

I Region Syddanmark er det billigst at rykke tættere på skoven. Her koster det godt 24.000 kroner.

Facebook
Twitter