En japansk smartphone til japanerne

En indenlandsk rival til Iphone er sat til salg i Tokyo - med en kvart million bestillinger på forhånd

Sharps nye iPhone-killer præsenteres på smukkeste vis. (Foto: © Asger Røjle, DR)

Formiddagstrafikken i det centrale Tokyo blev grundigt forstyrret, da en ny smartphone fra Sharp i dag blev sat til salg ved et gevaldigt show foran det elektroniske supermarked Biccamera.

Den nye telefon hedder IS03. Det er Japans første android-smartphone, som hele vejen igennem er udviklet og produceret i et samarbejde mellem japanske firmaer.

Med en kvart million bestillinger på forhånd er den allerede en alvorlig rival til den amerikanske Iphone, som ellers har solgt godt blandt modebevidste japanere gennem de sidste par år.

Kan betale for togbilletten

En Iphone er smart, synes de japanske forbrugere. Men den har ikke den berømte felica-chip, saa man kan bruge den til at betale i døgnbutikker og togstationer. Og man kan ikke ved hjælp af den såkaldte OneSeg-teknologi se aftenens baseball-kamp på den i toget, hvis man er for sent på den til at nå hjem til transmissionen på en af de kommercielle tv-kanaler.

Den nye smartphone fra Sharp, som udbydes af Japans næststørste mobiludbyder KDDI/au, har både felica-chip og OneSeg. Og så er den japansk.

- Japanske forbrugere har det med smartphones, som de har det med landbrugsprodukter. De er mere trygge ved produkter fra en japansk producent, forklarer analytikeren Kei Shimada fra firmaet Infinita.

En kvart million forhåndsbestillinger er fem gange så mange, som Sony-Ericssons Experia-telefon havde, da den sidste år blev udbudt på det japanske marked af den største mobiludbyder NTT-docomo.