Afsløring af skatteskandale

Endnu et advokatfirma skiller sig af med topadvokat efter udbytteskandalen

Leder af skatteafdelingen hos Accura må gå på grund af problematisk rådgivning.

Den tidligere Skat, som i dag hedder Skattestyrelsen kæmper i øjeblikket en kamp for at få 12,7 milliarder kroner tilbage, som menes at være det beløb, den danske statskasse er svindlet for. (Foto: Sarah Christine Nørgaard © Scanpix)

Sagen om svindel med udbytteskat koster nu jobbet for en topadvokat hos Accura.

Advokatfirmaet har hen over weekenden skilt sig af med partner Arne Riis, som samtidig har været leder for virksomhedens skatteafdeling.

Fratrædelsen kommer efter, at advokatfirmaet Bech-Bruun fredag erkendte, at en partner i firmaet har rådgivet tyske North Channel Bank, som har spillet en central rolle i at få milliarder hevet op af den danske statskasse.

Den nu forhenværende skatterådgiver hos Accura, Arne Riis, arbejdede indtil november 2015 for netop Bech Bruun, som har ydet problematisk rådgivning til den bedrageri mistænkte tyske bank i 2014 og 2015.

Partner og direktør i Accura, Ivan Madsen, bekræfter over for DR Nyheder, at Arne Riis er stoppet i firmaet.

- Vi udtaler os ikke om rådgivning ydet af andre advokatkontorer, men har taget redegørelsen til efterretning. Der er tale om rådgivning, som vi ikke ønsker at blive forbundet med, og derfor er samarbejdet med den pågældende medarbejder stoppet, skriver Ivan Madsen i en mail til DR Nyheder.

Rådgav North Channel Bank

Men ifølge DRs oplysninger er Arne Riis netop den advokat, som i august 2014 rådgav North Channel bank om værdipapirer og dermed kan have været medvirkende til, at den danske statskasse mistede milliarder af kroner.

I sit daværende firma Bech-Bruun var han med til at levere rådgivning, som formentlig er blevet misbrugt til at blåstemple spekulativ handel med værdipapirer. Derfor kan rådgivningen have været en vigtig brik i at snyde Skat for milliarder af kroner.

Det har ikke været muligt at få kontakt med Arne Riis.

Facebook
Twitter