Energinet.dk er kede af lang sagsbehandlingstidsolcelleanlæg

En stigning i antallet af ansøgninger til støtte af solcelleanlæg gav lang behandlingstid, siger Energinet.dk.

Hos Energinet.dk, der havde ansvaret for at behandle ansøgninger til 60/40-støtteordningen, beklager de den lange sagsbehandlingstid. (Foto: © Claus Fisker, Scanpix)

Der gik tre måneder fra solcellevirksomheden Gaia Solar indgav en ansøgning til et solcelleanlæg på Refshaleøen, til Folketinget i går aftes med et hasteindgreb afskaffede 60/40-støtteordningen.

Dermed bliver Gaia Solars ansøgning om et anlæg på 800 KWH ikke behandlet. Energinet.dk var nemlig ikke nået til ansøgningerne fra februar måned, men behandlede fortsat ansøgninger fra januar måned, fortæller Hanna Møller Rasmusen, afdelingsleder for forvaltning og administration af vedvarende energi i Energinet.dk.

- Vi har en sagsbehandlingstid på tre måneder. Men jeg kan godt forstå, de er frustrerede over, de har sendt en ansøgning ind, som vi ikke har nået at behandle, inden hasteindgrebet trådte i kraft, siger hun.

Mens Energinet.dk i november modtog 39 ansøgninger til 60/40-støtteordningen november og 14 i december, fik de hele 311 ansøgninger i januar. Det gav en længere sagsbehandlingstid, forklarer Hanna Møller Rasmusen.

- Vi har behandlet dem efterhånden, som de er kommet ind.

Afdelingslederen medgiver samtidig, at man havde nået at behandle Gaia Solars ansøgning, såfremt sagsbehandlingstiden ikke havde været så lang.

- Vi er rigtig kede af, vi har haft en længere sagsbehandlingstid.

Siden loven blev lavet om i efteråret 2015, har Energinet.dk modtaget omkring 9.100 ansøgninger svarende til i alt ca. 4500 MW på 60/40-støtteordningen. Langt de fleste er modtaget i marts og april måned. Her er der tale om samlet 8.800 ansøgninger fordelt på cirka 4.300 MW.