Er det dårlig stil at flirte på LinkedIn? Nej, mener Fanny, som har brugt det til at møde sin kæreste

Over 100 danske brugere har gjort opmærksom på, hvordan LinkedIn flyder med lumre beskeder.

Fanny Møller har oplevet at modtage grænseoverskridende beskeder på LinkedIn, men hun mener ikke, der er grund til helt at holde op med at flirte på det erhvervsorienterede sociale medie. (Foto: DR Nyheder)

Du tjekker ind på LinkedIn for at se, hvem i dit netværk der har fået nyt job. I din indbakke ligger en besked fra én, du kender perifert.

Jeg er vild med dig! Du har den fedeste energi. Din kæreste må være en heldig mand.

Den flirtende undertone er der ikke megen tvivl om, men er det dårlig stil at sende den slags beskeder på LinkedIn?

Ikke ifølge Fanny Møller, som er selvstændig landskabsarkitekt og konsulent. Hun finder det faktisk ganske naturligt.

- Det er da en meget dejlig besked at få, siger hun og tilføjer:

- Rigtig mange mennesker finder jo en kæreste eller en partner på deres arbejdsplads. De seneste år er mange flere begyndt at arbejde hjemmefra, og så er LinkedIn måske et meget naturligt medie at mødes på.

Mens passende – og ikke mindst upassende - adfærd på de fysiske arbejdspladser har været diskuteret vidt og bredt de seneste år, tyder noget på, at lumre kommentarer og kyssesmileys trives i bedste velgående på LinkedIn:

DR Nyheder har talt med over 20 af kvinderne, som fortæller, at beskederne er lumre og irriterende at modtage. Langt de fleste benytter desuden LinkedIns mulighed for at blokere afsendere og slette korrespondancen.

1 / 4

- Jeg synes, det er dårlig stil at flirte og invitere til at gå ud at spise eller andet. Jeg synes ikke, LinkedIn er et datingsite.

Det siger Ane Stürup, der er én af de kvinder, som DR Nyheder har været i kontakt med.

Før i tiden slettede Ane Stürup beskederne med det samme, men det har ændret sig:

- Hvis vi vil ændre det her, er vi nødt til at tale om det. Jeg er begyndt at konfrontere folk, der går over mine grænser.

Hun bakkes op af LinkedIn selv, som ikke vil stille op til interview, men som skriver til DR Nyheder, at mediet anser flirtende beskeder som problematiske, da platformen "ikke ønsker at være et datingsite".

I øjeblikket arbejder LinkedIns ingeniører på at udvikle kunstig intelligens, som automatisk kan identificere og blokere flirtende privatbeskeder.

Fandt sin kæreste på LinkedIn

Tilbage på Fyn bryder Fanny Møller sig ikke om LinkedIns ønske om at skærme brugerne for flirtende indhold.

- Jeg synes, det er meget storebror-agtigt. Det er jo voksne, professionelle mennesker, som færdes på LinkedIn, og man kan jo bare blokere, hvis man støder på noget, man ikke bryder sig om, siger hun.

I videoen nedenfor gennemgår Fanny Møller flirtende beskeder fra LinkedIn, som DR Nyheder har modtaget fra kvinder, der har oplevet dem som grænseoverskridende.

Fanny Møller fortæller, at hun for år tilbage uopfordret modtog meget afklædte billeder fra én i sit LinkedIn-netværk, og at det var decideret grænseoverskridende.

- Det var helt klart ikke der, jeg var, og det førte til, at jeg blokerede vedkommende med det samme, fortæller hun.

Hun mener dog, at man sagtens kan skelne upassende beskeder fra oprigtig flirt, og hun har selv indledt forholdet til sin nuværende kæreste på netop LinkedIn.

- Det startede som en faglig diskussion om et oplæg, som en anden havde lavet. Vi fandt ud af, at vi havde en del faglige holdninger til fælles, og vi begyndte faktisk at arbejde sammen, fortæller hun og tilføjer:

- Da vi mødtes i virkeligheden, kunne vi godt mærke, at der var kemi. Så vi fortsatte vi med at skrive på LinkedIn, indtil vi fandt ud af, at vi hellere måtte få set hinanden igen hurtigst muligt.

Skal Fanny Møller give et godt råd til flirt på LinkedIn, er det at huske på den sammenhæng, man skriver i.

- Griber man det an, som hvis det var en kollega, man sidder på kontor sammen med, så tror jeg, man lander et godt sted, siger hun.