Erhvervskorrespondent: Det er små ting, der gør det for Danske Bank

Årsregnskabet for Danmarks største bank er betydeligt bedre end det forrige, og det kommer især aktionærerne til gode.

Der er både større udbytte og aktietilbagekøb i vente for aktionærerne i landets største bank, siger DR's erhvervskorrespondent, Thomas Svaneborg. (© DR)

Danske Bank tjente sidste år 13,1 milliarder kroner efter skat. Det er ni milliarder kroner mere end i 2014, men alligevel kalder DR's erhvervskorrespondent, Thomas Svaneborg, fremgangen for "beskeden".

- Det her resultat er, hvad man kan forvente af en bank i en økonomi som den danske, som er i en beskeden fremgang. Men mange små ting går bedre for Danske Bank; vi er blandt andet blevet bedre til at betale af på vores lån, vi køber og sælger flere aktier, og så er banken blevet bedre til at styre sine omkostninger, siger Thomas Svaneborg.

På forhånd har der været en del snak om, hvordan Danske Bank vil belønne sine aktionærer, men de bliver ikke skuffede. Af regnskabet fremgår det nemlig, Danske Bank betaler næsten halvdelen af deres overskud tilbage til deres aktionærer.

- De har valgt at lave et stort aktietilbagekøbsprogram, hvor de køber egne aktier for ni milliarder kroner. Det betyder, at der vil være færre aktier, og at aktierne dermed får en større værdi. Det er et meget vigtigt signal, som Danske Bank sender til sine aktionærer, vurderer Thomas Svaneborg.

Sidste år købte Danske Bank aktier for fem milliarder kroner.

Ud over aktietilbagekøbet vil Danske Bank også udbetale et udbytte på otte kroner per aktie. Sidste år fik aktionærerne 5,50 kroner per aktie. Danske Bank begrunder i årsregnskabet stigningen med, at banken har et "solidt kapitalgrundlag".