Erhvervslivet om politisk aftale: Ja, tak. Men vi har brug for mere!

Erhvervsorganisationer tager godt imod regeringens hjælp til økonomien.

Regeringen vil sende milliarder af kroner ud i samfundet den kommende tid, og det kommer virksomhederne til gode.

Feriepenge for 60 milliarder kroner udbetales til lønmodtagerne. En check på 1.000 kroner til personer på overførselsindkomst, forlængelse af dagpengeperioden og dele af hjælpepakkerne. Derudover er der 10 milliarder kroner til en fond, som skal hjælpe virksomheder med at overleve efter coronakrisen.

Det er bare nogle af elementerne i den politiske aftale, som regeringen forhandlede på plads i nat. Og den bliver taget godt imod i erhvervslivet.

- Sommerpakken har mange gode elementer for dansk økonomi og dermed også for danske virksomheder. Der er ingen tvivl om, at feriepengene kan komme til at sætte gang i forbruget herhjemme og være med til at skabe job, siger Kent Damsgaard, der er politisk direktør i Dansk Industri.

Han peger på, at netop aftalen om at sende feriepenge for 60 milliarder kroner ud til forbrugerne er det vigtigste element i pakken.

- Det giver et betydeligt løft af danskernes forbrugsmuligheder. Der er lidt flere, der vil gå ud at spise, flere vil få renoveret lejligheden eller huset. Det skaber nye job i den indenlandske økonomi, siger Kent Damsgaard.

Selvom erhvervsorganisationerne over en bred kam roser hjælpen, beder flere af dem også om mere hjælp.

Brian Mikkelsen, der er administrerende direktør i Dansk Erhverv, ser kun pakken som første etape.

- Ser pakken som første etape. Brug for mere stimuli, skriver han på Twitter.

Jakob Brandt, der er vicedirektør i SMV Danmark, efterlyser også mere hjælp.

- Desværre bliver de sæsonafhængige virksomheder igen forbigået. Det gælder turismeerhvervene og de små underleverandører til sommerens events, hvor hjælpen ikke strækker sig langt nok. De skal stadig selv finansiere deres overlevelse i det meste af et år, før de igen kan se en indtjening, og det synes vi ikke er godt nok. De ender med at gå nedenom og hjem, siger han i en pressemeddelelse.

Det er stort set alle dele af erhvervslivet, som her i til morgen roser den politiske aftale og fremhæver, hvordan netop deres branche har brug for hjælpen.

På Twitter fremhæver Jacob Clausen, der er direktør i Danske Rederier, blandt andet støtten til færger og rederier som vigtig.