Erik Damgaards bank i vanskeligheder

Finanstilsynet vurderer, at Erik Damgaards bank Cantobanks forretningsmodel er uholdbar.

Finanstilsynet kalder Erik Damgaards banks forretningsmodel uholdbar. (Foto: Sonny Munk Carlsen © Scanpix)

Finanstilsynet har været på besøg hos tidligere milliardær og investors Erik Damgaards bank Cantobank, skriver Borsen.dk.

Her blev bankens forretningsmodel, kreditområde og afviklingsberedskab i forhold til Bankpakke 3 og det individuelle solvensbehov gennemgået ud fra en risikobaseret vurdering, og tilsynets dom er hård:

- Finanstilsynet har givet Cantobank en række risikooplysninger og meddelt, at bankens nuværende forretningsmodel må anses for at være uholdbar, og at bankens situation derfor ikke tillader udvidelse af eksisterende engagementer, etablering af nye engagementer eller anden form for yderligere risiko, hedder det i redegørelsen.

Bankens aktionær er økonomisk svag

Finanstilsynet begrunder konklusionen i redegørelse med at:

1. Bankens kunder har en meget dårlig kreditkvalitet. 2. Bankens smalle forretningsområde indebærer en væsentlig risiko, da engagementerne har ensartede risici. 3. En del engagementer er meget store. 4. Bankens løbende indtjening ikke er tilstrækkelig til at dække de løbende omkostninger, idet også bankens funding relativt set er dyr. 5. Bankens organisation er sårbar overfor tab af nøglepersoner. 6. Bankens aktionær er økonomisk svag, og kan ikke tilføre banken yderligere kapital til eventuel ny forretningsudvikling. 7. Bankens solvensbehov fortsat er højt.

Cantobank har tidligere været i Finanstilsynets søgelys. I 2009 fik banken påbud om at nedbringe udlånene og ikke påtage sig yderligere risici. Samtidigt skulle banken indlevere månedlige rapporter om udviklingen i samtlige udlånsengagementer.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk