Erik Skov Pedersen tilstår bedrageri

Dommeren i Lyngby har ophævet navneforbuddet for den bedragerisigtede forretningsmand, der netop er blevet varetægtsfænglet.

(Foto: © Jeppe Michael Jensen, Scanpix)

Den 47-årige Erik Skov Pedersen, der er samlever med politikeren Henriette Kjær, er varetægtsfængslet indtil 25. februar.

Han er sigtet for dokumentfalsk og groft bedrageri for 6,1 millioner kroner. Erik Skov Pedersen har tilstået bedragerier for 2,4 millioner kroner.

Han var i første omgang beskyttet af navneforbud, som retten havde nedlagt allerede inden grundlovsforhøret. Men navneforbuddet blev ophævet, da fængslingskendelsen var blevet afsagt.

Svindel med ejendomme

I forbindelse med grundlovsforhøret fremgik det, at bedrageriet på de 6,1 millioner kroner er sket ved, at Erik Skov Pedersen ved hjælp af dokumentfalsk har formået at overbevise flere investeringsfirmaer, blandt andre selskabet KJ Ejendomsinvest, om køb af en række ejendomme.

Han skal have indgået en rammeaftale om at videreformidle salg af 92 ungdomsboliger i Roskilde, 23 rækkehuse i Glostrup og et privathospital i Brøndby.

Til det formål skulle han forlods have fået udbetalt 6,1 millioner kroner.

Falske dokumenter

Et af de pensionsselskaber, der er nævnt i sagen, er PensionDanmark, der nægter ethvert kendskab til ejendomsprojekterne.

Dokumenterne er et falsum, siger pensionsselskabet i en pressemeddelelse.

- PensionDanmark kender intet til de omtalte ejendomsprojekter, er aldrig blevet præsenteret for dem og har ingen forretningsmæssige relationer til den sigtede i sagen. De omtalte dokumenter er tydeligvis et falsum og efterlader ingen tvivl om, at PensionDanmarks navn er blevet misbrugt, siger direktør Søren Ulslev, PensionDanmark Ejendomme.

Mulig medgerningsmand

Anklager Margit Wegge udelukker ikke, at der er en mulig medgerningsmand på fri fod.

Af sigtelsen mod Erik Skov Pedersen fremgår det imidlertid ikke, at han skulle have gjort det, han mistænkes for, sammen med andre.

Erik Skov Pedersens økonomiske dispositioner har grebet voldsomt ind i hans samlevers, Henriette Kjærs, politiske karriere.

For nylig trak hun sig som politisk ordfører for De Konservative og meddelte, at hun ikke genopstiller ved næste folketingsvalg.