Erik Skov Pedersen to uger mere i fængsel

Erik Skov Pedersen skal forblive varetægsfængslet i to uger endnu.

Erik Skov Pedersen skal tilbringe endnu to uger i varetægsfængsel. Det bestemte retten i Lyngby i dag. Erik Skov Pedersen har valgt at anke kendelsen. (Foto: © Jeppe Michael Jensen, Scanpix)

Erik Skov Pedersen skal forblive varetægsfængslet i to uger endnu, det har retten i Lyngby netop afgjort.

Forlængelsen er blandt andet begrundet i, at politiet skal afhøre en mand ved navn Carsten Nielsen, som Erik Skov Pedersen har forklaret, at han har kendt i mange år. Den fortsatte fængsling skal forhindre, at Erik Skov Pedersen kan påvirke vidneforklaringen. Dommeren understregede, at Carsten Nielsen ikke er sigtet i sagen.

Erik Skov Pedersen har kæret afgørelsen til Landsretten.

Endnu to uger

Erik Skov Pedersen blev i første omgang varetægtsfængslet for to uger siden, hvor han tilstod bedrageri for 2,4 millioner kroner.

Han blev dengang sigtet for dokumentfalsk og groft bedrageri for 6,1 millioner kroner. Nu har politiet nedjusteret sigtelsen og sigter ham nu for bedrageri til yderligere 2,9 millioner kroner i forbindelse med et byggeprojekt på Artillerivej på Amager, altså i alt 5,3 millioner kroner.

Snydt med ejendomssalg

Bedragerierne er foregået ved, at Erik Skov Pedersen har forfalsket dokumenter så det så ud som om, at han havde solgt 92 ungdomsboliger i Roskilde, 23 rækkehuse i Glostrup og et privathospital i Brøndby.

Erik Skov fik 1,4 procent plus moms af projekternes samlede pris på 150 millioner kroner, og det betyder, at det samlede salær på fup-salget af de tre projekter løber op i 2,6 millioner kroner.

Beløbet svarer altså i runde tal, til de 2,4 millioner Erik Skov Pedersen har tilstået at have bedraget for.

Bedrageriet kunne ifølge anklageren have kostet et investeringsselskab et tab på op til 142,5 millioner kroner.

Bedrag rammer samlever hårdt

Erik Skov Pedersens økonomiske dispositioner har grebet voldsomt ind i hans samlevers, Henriette Kjærs, politiske karriere.

For nylig trak hun sig som politisk ordfører for De Konservative og meddelte, at hun ikke genopstiller ved næste folketingsvalg.

Der er allerede fastsat datoer for, hvornår retten kan behandle sagen mod Erik Skov Pedersen. Der er berammet hovedforhandling i sagen tirsdag den 26. april og torsdag den 5. maj.