Et års løn til LO's tidligere næstformand

LO's tidligere næstformand Tine Aurvig-Huggenberger får et års løn i fratrædelsesgodtgørelse. Parterne er endnu ikke enige om eventuel pension.

LO's tidligere næstformand Tine Aurvig-Huggenberger får et års løn i fratrædelsesgodtgørelse. Parterne er endnu ikke enige om eventuel pension. (Foto: © DR, DR)

Det koster LO lidt under trekvart million kroner at sige farvel til tidligere næstformand Tine Aurvig-Huggenberger. Hun forlod fagbevægelsen i november, da hun ikke blev valgt som ny formand.

Der har siden da været forhandlinger om en godtgørelse og fagforening og den tidligere arbejdsgiver er enige om et års løn.

- En valgt i fagbevægelsen har ret til en bestemt løn ved fratrædelse, så jeg vil da gerne have, hvad jeg har krav på, siger Tine Aurvig-Huggenberger til Ritzau.

Hun understreger, at de i alt 732.000 kroner ikke kommer til udbetaling, hvis hun får nyt job.

Ifølge LO's regler har den tidligere næstformand ret til et halvt års løn eller et helt, hvis hun tager en uddannelse. Og Aurvig-Huggenberger har planer om at tage en MBA.

Kan du forstå, hvis nogle undrer sig over, at du skal have en godtgørelse, når du selv har valgt at stoppe?

- Der vil altid herske forskellige meninger om, hvorvidt det er rimeligt, men pengene frafalder, hvis jeg finder et andet arbejde. Derudover er det godkendt af LO's daglige ledelse og hovedbestyrelse, siger hun til Ritzau.

Aftalen kommer få dage efter balladen om HK's tidligere formand John Dahls fratrædelsesgodtgørelse på omkring en halv million kroner. Han får pengene, selv om han frivilligt skifter arbejde.