Et webhotel skal betales med moms

Uanset om man sælger et rigtigt hotel eller et webhotel, så skal salgsprisen oplyses med moms. Surftown har fået en bøde på 50.000 kroner for at angive deres webhotelpriser uden moms.

Et webhotel eksisterer kun på nettet, alligevel skal der betales moms af salgsprisen. Selskabet Surftown må nu betale 50.000 kroner i bøde for at angive sine webhotel-priser uden moms.

Man kan ikke overnatte i et webhotel, man kan ikke få serveret mad eller drikkevarer i et webhotel og man ikke tage en tur i svømmepølen i et webhotel. Et webhotel er nemlig bare en virtuel pakke bestående af et domæne, email og en hjemmeside.

Bøde på 50.000 kroner

Alligevel skal der betales moms af prisen på et webhotel. Selskabet Cohaesio A/S - også kaldet surftown - blev i sommers politianmeldt for ikke at oplyse prisen på deres webhoteller med moms og har nu endelig valgt at betale en bøde på 50.000 kroner i sagen.

Det var Forbrugerombudsmanden der, i juli i år, politianmeldte selskabet for overtrædelse af reglerne for prismarkedsføring.

Pris ikke med moms

På hjemmesiden www.surftown.dk, blev forbrugeren nemlig ikke præsenteret for prisen inklusiv moms første gang, forbrugeren blev præsenteret for prisen.

Først når forbrugeren klikkede sig videre til bestillingssiden, blev den samlede pris inklusiv moms oplyst, og dette er ikke tilstrækkeligt efter markedsføringslovens regler.

Samtidig med politianmeldelsen, rettede selskabet hjemmesiden og selskabet har altså nu valgt at afslutte sagen ved betaling af en bøde på 50.000 kroner.