EU: Belgiske skatteregler er ulovlige

Margrethe Vestagers undersøgelse af belgiske skatteregler fører til en milliardregning til 35 multinationale selskaber.

Konkurrenceminister Margrethe Vestager siger, at de belgiske skatteregler skader en fair konkurrence i EU. (Foto: Vincent kessler © Scanpix)

EU-Kommissionen slår fast, at dele af de belgiske skatteregler er ulovlige.

Samlet skal 35 multinationale selskaber, primært europæiske selskaber, derfor betale 5,2 milliarder kroner tilbage, oplyser EU-Kommissionen.

Det er den danske konkurrencekommissær, Margrethe Vestager, der i februar sidste år satte en undersøgelse i gang om de belgiske skatteforhold.

Undersøgelsen har nu vist, at en særlig form for virksomhedsbeskatning i Belgien er i strid med EU's regler om statsstøtte.

Den belgiske skat har gjort det muligt for multinationale virksomheder med afdelinger i Belgien at reducere deres skattebetaling af overskydende indtjening, der er en følge af, at de har afdelinger i flere lande.

Margrethe Vestager siger, der er mange måder at EU-landene kan give tilskud til investeringer:

- Men hvis et land giver visse multinationale selskaber ulovlige skattemæssige fordele, som tillader dem at undgå at betale skat af de fleste af deres faktiske overskud, skader det en fair konkurrence i EU, som i sidste ende sker på bekostning af EU-borgere.

/ritzau/