EU: Nye regler så multinationale betaler skat hvor de tjener pengene

Milliarder af euro i skat bliver hvert år tabt på grund af skatteunddragelse, og det skal laves om, mener skattekommissær.

Pierre Moscovici, der er EU's økonomi- og skattekommissær, vil have regler, så multinationale selskaber skal betale skat, hvor de tjener pengene. (Foto: YVES HERMAN © Scanpix)

EU-Kommissionen vil slå mere effektivt ned på multinationale virksomheders skatteunddragelse. Det sker efter at EU har kørt en række sager mod giganter som Google, Apple, McDonald's, Fiat og Starbucks.

Pierre Moscovici, EU's økonomi- og skattekommissær, ønsker fælles minimumsregler, der sikrer, at multinationale virksomheder betaler skat, hvor de tjener deres penge.

Han vil også have en systematisk udveksling af skatteoplysninger om multinationale virksomheder i EU og have EU til at arbejde for, at lande uden for EU også beskatter multinationale virksomheder for at sikre lige konkurrence og undgå skadelig konkurrence på lav beskatning.

EU's konkurrencekommissær, Margrethe Vestager, er i forvejen gået til angreb på multinationale virksomheders skatteunddragelser og dermed ulovlige konkurrencefordele rundt omkring i medlemslandene.

EU-Kommissionens skatteudspil bliver nu sendt til medlemslandene, der skal diskutere det og sige ja, før reglerne kan føres ud i livet.

/ritzau/