Få enlige mødre ejer egen bolig

Enlige mødre er ikke nær så gode som de enlige fædre til at få foden indenfor på boligmarkedet. De fleste lejer deres bolig, blandt andet fordi boligtilskuddet kan lune godt i en stram økonomi.

Enlige mødre er ikke så flittige til at købe egen bolig, skriver BT. De fleste er bange for at sætte økonomien over styr. (Foto: Eva Dalgaard Andreasen © DR Regionalen)

Det er kun hver femte enlige mor, der ejer sin egen bolig, mens det blandt de enlige fædre er godt hveranden, skriver B.T. Tallene er hentet fra Danmarks Statistik.

Årsagen til at kvinder vælger at leje begrundes af ekspert i privatøkonomi Lisbeth Nebelong med, at kvinderne prioriterer børnenes velfærd her og nu højt. Om man så kan drage den slutning, at de kvinder, der ejer egen bolig, prioriterer børnenes velfærd på lang sigt højere, eller blot er bedre økonomisk stillede, ja det melder historien ikke noget om.

Når aldrig ind på boligmarkedet

Desuden er kvinderne mere bange for at sætte deres økonomi over styr. Så når aviserne de seneste år er ved at flyde over med historier om værdistigning på fast ejendom, friværdi og lav rente, er det mest for mænd. For mange enlige kvinder når aldrig ind på boligmarkedet, eller ryger ud af det igen i forbindelse med skilsmisse.

- Dels halter kvinders løn stadig efter mændenes, så de har ikke så mange penge at sætte i en ejerbolig. Og så er der jo den høje boligsikring. Det betyder noget i en økonomi, der i forvejen er stram, at man kan få en høj boligsikring, når man lejer en bolig," forklarer Lisbeth Nebelong.

Psykologien spiller ind

Men Lisbeth Nebelong mener også, at psykologien spiller ind. Mange kvinder er mindre villige til at løbe risikoen.

- Når de i aviserne læser om de store værdistigninger på ejerboliger, tænker mange kvinder samtidigt, jamen hvornår stopper det? Vi er bange for at sætte økonomien over styr, især når vi har børn, forklarer Lisbeth Nebelong.

For mens mændene tænker i skattefradrag og afkast, også ude i fremtiden, og derfor tør tage nogle chancer, holder kvinderne sig til det sikre - ikke mindst for børnenes skyld.

Facebook
Twitter