Få gratis rådgivning, hvis du er økonomisk på røven

Fattig som en kirkerotte? Hvis din økonomi er skidt, kan de fleste kommuner hjælpe dig med at få styr på pengene.

Hvis du ikke har en klink på lommen, kan det være umuligt at betale for at få rådgivning om, hvordan ens økonomi skal styres. (© Colourbox)

Hvis bunken af ubetalte regninger bare vokser og vokser, og dine indtægter på ingen måde gør det samme – så sidder du nok i det, vi populært sagt kalder økonomisk lort til halsen.

Men der kan være lys forenden af tunnelen. For de fleste af landets kommuner tilbyder gratis økonomisk rådgivning til at få styr på dine penge. Det er noget, du skal visiteres til.

Således hjælper mindst 61 af landets kommuner udsatte borgere med at få ryddet op i økonomien. Det viser en rundspørge, som DR Nyheder har foretaget.

Arbejdsløse eller syge

De udsatte borgere er som regel arbejdsløse, kontanthjælpsmodtagere eller mennesker på sygedagpenge, hvis økonomi er så stram, at de ikke har råd til at købe sig til økonomisk rådgivning.

Og de mennesker, der sidder på den anden side af bordet for at finde hoved og hale i økonomien, er typisk tidligere bankfolk eller andre med økonomiske uddannelser.

For kommunerne er der tal om en overskudsforretning. For når der er styr på elregninger, telefonregninger og huslejen, er det lettere at få overskud til at komme i job, viser erfaringerne fra de kommuner, der tilbyder hjælpen.

Ifølge Arbejderbevægelsens Erhvervsråd tjener det offentlige 170.000 kroner, hver gang en kontanthjælpsmodtager kommer i arbejde.