Få opsiger sundhedsforsikringen

Vi holder fast i de private sundhedsforsikringer, selv om regeringen har fjernet skattefriheden, og det er overraskende.

Forventningen var, at mange ville opsige deres sundhedsforsikring, fordi regeringen har fjernet skattefriheden, men det er ikke sket.

Kun en brøkdel af de medarbejdere, der har en sundhedsforsikring, har sagt den op, selv om regeringen har fjernet skattefriheden.

Det viser en rundringning til landets største udbydere af kollektive sundhedsforsikringer, som Jyllands-Posten har foretaget.

Det betyder, at medarbejderne selv må betale deres kollektivt tegnede sundhedsforsikring, og det er overraskende, siger Jess Søgaard, der er direktør i Dansk Sundhedsinstitut og professor i sundhedsøkonomi.

Siger nej tak

- I andre landet har man set, at når prisen stiger, hvad den reelt gør, når skattefriheden fjernes, så siger omkring 40 procent nej tak. Det ser, i hvert fald på kort sigt, ikke ud til at være tilfældet i Danmark, siger han.

Når danskerne holder fast på deres sundhedsforsikringer kan man vælge at se det som et problem eller en mulighed, siger Jess Søgaard.

- Mange læger oplever det som et problem, at en femtedel af befolkningen siger, at de vil hurtigere til undersøgelse. Man kan også vende det om og sige, at hvis tillægsforsikringer blev udbredt til en større del af befolkningen end det private arbejdsmarked, kunne man udnytte dem som en reel finansieringsmulighed i det danske sundhedsvæsen, siger Jess Søgaard.

Facebook
Twitter