Facebook har 1,7 milliarder brugere - og fremlægger rekordregnskab

I årets andet kvartal omsatte Facebook for 6,4 milliarder dollar - en stigning på 60 procent.

Facebook er blevet bedre til at få overskud. Der tjenes især penge på reklamer på mobiltelefoner. (Foto: © Dado Ruvic / Reuters © Scanpix)

I går skuffede Twitter sine aktionærer, men i dag gør Facebook det modsatte, hvor regnskabet for andet kvartal fremlægges.

I de tre måneder, der sluttede med juni, omsatte Facebook for 6,4 milliarder dollar, en stigning på 60 procent i forhold til samme periode sidste år.

Der er kommet 63 procent mere ind påi reklameindtægter, nemlig 6,2 milliarder dollar, og godt 84 procent af dem kom fra reklamer på mobiltelefoner, et afgørende marked for Facebook.

Facebook er samtidig blevet markant bedre til at få overskud, nettoresultatet er steget med 186 procent til 2,1 milliarder dollar.

Antallet af aktive brugere steg til 1,13 milliarder, hvis man måler på, hvor mange der bruger Facebook hver dag.

Tæller man dem med, der bruger Facebook mindst en gang om måneden, er tallet steget til 1,71 milliarder, en stigning på 15 procent på et år.

Resultaterne sender Facebooks aktier markant op i eftermarkedet, der lader investorer handle efter børsens lukketid. Aktierne stiger med små otte procent til 130,5 dollar per aktie.

Facebook blev børsnoteret i maj 2013 til en pris på omkring 35 dollar per aktie.

/ritzau/

Facebook
Twitter