Facebook køber dansk virksomhed

Facebook ejer nu 100 procent af teknologi-virksomheden The Eye Tribe, fremgår det af cvr-registret.

Her ses grundlæggerne af The Eye Tribe. Selskabet er nu blevet overtaget af Facebook. (Foto: Pressebillede)

Den danske virksomhed The Eye Tribe ApS er blevet købt af internet-giganten Facebook.

Det fremgår af det danske cvr-register, hvor ejerforholdene blev ændret den 15. december således, at Facebook Overseas, Inc nu ejer samtlige aktier og sidder på begge pladser i bestyrelsen. Facebook Overseas, Inc har adresse i hovedkvarteret i Silicon Valley i Californien.

Den tidligere direktør og medstifter af The Eye Tribe, Sune Alstrup Johansen, har ønsket at kommentere salget over for DR Nyheder, men på firmaets Facebook-side bekræftes salget.

- The Eye Tribe er blevet købt af Facebook/Oculus. Tak til alle, der har støttet os og troet på vores mission, lyder det på Facebook, hvor de linker til en historie om salget.

Shane Hugh Crehan, der er direktør for Facebook UK Ltd, er blevet indsat som ny administerende direktør i The Eye Tribe. Den nyindsatte bestyrelsesformand, David William King, er også en del af Facebook-koncernen.

Eye tracking til ALS-ramte

The Eye Tribe blev stiftet i 2011 og har specialiseret sig i at lave billig eye tracking til mobile enheder. Det betyder, at for eksempel personer, der er ramt af sygdommen ALS kan undgå at bruge deres fingre, når de bruger deres mobiltelefon.

I januar modtog firmaet en prestigefyldt innovationspris ved en messe i Las Vegas, hvor man efterfølgende udtalte, at man havde udviklet det billigste produkt på markedet.

- Især for patienter med sygdommen ALS er eye tracking en nødvendighed for at kunne kommunikere med familie og venner, og for mange af disse mennesker er det nye produkt på grund af den lave pris deres eneste mulighed for at have en “stemme” til omverdenen, sagde direktør Sune Alstrup Johansen i en pressemeddelelse.

Til trods for at virksomheden i januar blev beriget med en pris, har selskabet kørt med røde tal på bundlinjen. I de seneste to regnskaber for 2015 og 2014 har The Eye Tribe i alt tabt 19 millioner kroner.

I og med, at The Eye Tribe er et anpartsselskab, har det ikke været muligt at finde ud af, hvor meget Facebook har betalt for at overtage firmaet.

DR Nyheder har forsøgt at få en kommentar fra Facebooks nordiske kommunikationschef, Peter Münster. Han er endnu ikke vendt tilbage på DR Nyheders henvendelse.