To fængslet for svindel med udbytteskat for 37 millioner

En dansker og en udenlandsdansker er blevet varetægtsfængslet, oplyser Bagmandspolitiet.

Skat har i en årrække fejlagtigt tilbagebetalt udbytteskat for 12,3 milliarder kroner til kriminelle. (Foto: ERik Refner © Scanpix)

To mænd er ved Retten i Lyngby blevet varetægtsfængslet i en sag om svindel med udbytteskat til en samlet værdi af 37,5 millioner kroner.

Det oplyser statsadvokat Morten Niels Jakobsen fra Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, også kaldet Bagmandspolitiet.

- Anholdelserne er et af resultaterne af den omfattende efterforskning, som har stået på, siden Skat politianmeldte sagen om den formodede svindel med refusion af udbytteskat, siger statsadvokat Morten Niels Jakobsen i en skriftlig kommentar.

Der er tale om to danskere - den ene bosat i udlandet. Udlandsdanskeren blev fremstillet i grundlovsforhør 24. maj, efter at han aftenen forinden blev anholdt i Københavns Lufthavn.

Den anden person blev anholdt fredag og fremstillet i grundlovsforhør lørdag formiddag. Begge er varetægtsfængslet frem til 19. juni.

Retten i Lyngby har nedlagt navneforbud i straffesagen, og anklagemyndigheden kan ikke udtale sig nærmere om de to sigtedes identiteter.

Ifølge Bagmandspolitiets sigtelser er bedrageriet sket ved uberettiget at have tilbagesøgt indeholdte danske udbytteskatter på vegne af et udenlandsk selskab.

Udbetalingerne er sket over 14 omgange i 2007.

Den britiske rigmand Sanjay Shah er hovedmistænkt i den store skattesag, hvor danske skatteborgere er blevet snydt for 12,3 milliarder kroner.

/ritzau/