Færre unge køber egen bolig

De seneste års voldsomme prisstigninger har betydet, at færre unge under 30 år har haft råd til at købe egen bolig i København og Århus.

(Foto: blackbetty © stock.xchng)

Det er blevet så dyrt at købe fast ejendom i København og Århus, at det kun er de færreste under 30 år, der har råd til at få eget tag over hovedet.

Realkredit Danmark har lavet beregninger, som viser, at antallet af boligkøbere under 30 år har været faldende siden 2001. Det skriver Berlingske Tidende.seneste års voldsomme prisstigninger skyldes altså ikke, at unge mennesker har benyttet sig af gode lønninger, lav rente og afdragsfrie lån til at klemme sig ind på boligmarkedet. Billige lån er ikke nokRealkredit Danmark peger i stedet på forældrekøb. For dem er der kommet flere af samtidig med, at de unge boligkøbere selv er blevet skubbet ud af ejendomsmarkedet.

- Uanset afdragsfrie lån bliver det sværere og sværere at komme ind på boligmarkedet som førstegangskøber, fordi boligerne er blevet så dyre. Samtidig er også renten steget, siger økonom Rune Sørensen til Berlingske Tidende.78 procent færre har råd på FrederiksbergOgså beregninger fra BG Bank viser, at boligpriserne er blevet så høje, at mange førstegangskøbere holdes ude af de dyre områder.I dag skal man tjene så mange penge for at købe et hus på 140 kvadratmeter på Frederiksberg eller i Søllerød, at antallet af potentielle købere under 30 år er faldet med henholdsvis 78 og 75 procent i forhold til for halvandet år siden.ExternalContent

Facebook
Twitter