Fagbevægelsen varsler konflikt mod Ryanair

Medmindre Ryanair indgår en dansk overenskomst begynder konflikten mod lavprisselskabet om 16 dage.

Fagbevægelsen er klar til at gå i konflikt mod lavprisselskabet Ryanair, hvis ikke der indgås en dansk overenskomst senest 18. juli. (Foto: NIELS AHLMANN OLESEN © Scanpix)

Om 16 dage indleder fagbevægelsen, med Serviceforbundet i spidsen, en konflikt med Ryanair, medmindre lavprisselskabet indgår en dansk overenskomst.

Det fremgår af det hovedkonfliktvarsel, som Serviceforbundets formand John Dybart har sendt til Ryanairs danske advokater og selskabet selv.

Hovedkonfliktvarslet gælder for både Københavns Lufthavn og Billund, hvor Ryanair også har base.

Både i Billund og Kastrup

Hovedkonfliktvarslingen er med virkning fra 18. juli og vil blive fulgt op af sympatiblokader fra LO's øvrige forbund.

Ved en sympatiblokade må medlemmer af LO-forbund ikke udføre arbejde for Ryanair - der dermed ikke kan få håndteret bagage, leveret brændstof eller catering.

LO oplyser dog, at sympatiblokaderne i første omgang kun vil finde sted i Københavns Lufthavn, men afhængigt af Ryanairs reaktion kan det bredes ud til Billund også.

"Fagforeningerne og LO har i første omgang valgt at varsle sympatihandlinger alene i Kastrup, fordi det er vurderingen, at der er størst opbakning til sympatihandlingerne her. Spørgsmålet om konflikternes omfang vil LO og fagforeningerne vurdere løbende," fremgår det af en mail fra LO.

Mål er overenskomst

Fagbevægelsen havde allerede én gang tidligere varslet hovedkonflikt mod Ryanair, men ifølge gårsdagens afgørelse fra Arbejdsretten, var det varsel ulovligt.

Det skyldtes blandt andet, at fagbevægelsen ikke havde givet Ryanair en liste over navnene på de personer, der var omfattet af strejkevarslet, hvilket er påkrævet.

Ifølge LO er det nye varsel i overensstemmelse med præmisserne fra Arbejdsrettens afgørelse, og forløbet følger den oprindelige plan.

Målet for LO er fortsat, at få en overenskomst til det personale, Ryanair har baseret i Danmark, og LO vil vurdere sagen løbende i den kommende tid.

Facebook
Twitter