Fagforening kræver politisk indgreb i bryghus-konflikt

Kristelig Fagbevægelse, der organiserer medarbejderne på Nørrebro Bryghus, vil have politikerne til at fjerne 3F's blokadevagter fra bryghuset.

Nørrebro bryghus har tegnet overenskomst med Kristelig Fagbevægelse. (© DR)

Kristelig Fagbevægelse, der organiserer medarbejderne på det blokerede Nørrebro Bryghus, vil nu have politikerne til at gribe ind i konflikten.

- Kristelig Fagbevægelse finder det helt uacceptabelt, at magtfulde fagforeninger blokerer sig til overenskomster, hvor der allerede er en overenskomst, og hvor hverken arbejdsgiveren eller medarbejderne ønsker at få overenskomst med den blokerende fagforening, udtaler Kristelig Fagbevægelse.

Derfor opfordrer fagforeningen politikerne til at gribe ind i konflikten og få blokadevagterne fra 3F fjernet.

Blokerer fortsat bryggeriet

Fagforbundet 3F fortsætter blokaden mod Nørrebro Bryghus i København, selv om bryggeriet i arbejdsretten har indvilliget i at tegne overenskomst med 3F for medarbejderne på afdelingen i Hedehusene.

Her mener man nemlig, at overenskomsten med de såkaldt "gule fagforeninger" underminerer de vilkår, de ansatte har fået via års forhandlinger mellem arbejdsmarkedets parter.

I arbejdsretten sagde Nørrebro Bryghus, at sympatikonflikten, der ramte dem på distributionen af deres flaskeøl, var ensbetydende med, at de var lukningstruede eller måtte gå i betalingsstandsning. De gik derfor i løbet af retssagen med til, at der blev en 3F-overenskomst på deres bryggeri i Hedehusene, men ikke på deres restaurant i København.

Kristelig Fagbevægelse kan godt forstå, at Nørrebro Bryghus lader sig presse.

- For Nørrebro Bryghus har det handlet om at overleve. Så det er med kniven på struben, at de for en del af deres virksomhed har måttet bøje sig og vælge en anden overenskomst, end de oprindelig har ønsket, siger Kristelig Fagbevægelses næstformand Jens Thorsen.

Bryggeriejer: Vi har organisationsfrihed

Anders Kissmeyer, der ejer Nørrebro Bryghus, har advaret om, at konflikten i værste fald kan betyde, at han må dreje nøglen om. Han er uforstående overfor 3F Københavns argumentation.

- Når der tilmed er en lov, der siger, at der er organisationsfrihed, så føler jeg, at det er meget forkert, når én organisation kan sige, at de ikke anerkender vores måde at organisere os på, har han tidligere udtalt til dr.dk/penge.

Arbejdsrettens dom bliver afsagt 12. december. Læs det foreløbige referat fra Arbejdsretten.