Fagforeningsboss stopper efter afsløring om dobbeltliv med flere kvinder

3F-formand Per Christensen er nu fortid som formand for landets største fagforening.

Per Christensen stopper som forbundsformand i 3F. (Foto: © Niels Christian Vilmann, Ritzau Scanpix)

Landets største fagforening, 3F, skal se sig om efter en ny forbundsformand, efter at Per Christensen netop har meddelt, at han stopper efter mere end otte år på posten.

Det skriver 3F i en pressemeddelelse.

- 3F's ledelse og formand Per Christensen har i dag indgået en gensidig aftale, om at Per Christensen fratræder sin stilling som formand.

- Aftalen sker på baggrund af sagen vedrørende Per Christensens private liv, der har fyldt meget i medierne i den seneste tid, lyder det i pressemeddelelsen.

Nyheden kommer, efter at BT i weekenden har kunnet afsløre, hvordan 3F-formanden af to omgange har levet et dobbeltliv med flere kvinder, der ikke kendte til hinandens eksistens.

To af kvinderne – Amalie Mathiassen og Louise Mogensen – var henholdsvis gift med og fast kæreste til Per Christensen i næsten to år frem til efteråret 2021 uden at kende til hinanden.

Per Christensen formåede blandt andet at være på ferierejser og til familiefødselsdage uden, at de to kvinder fik kendskab til hinanden, skriver BT.

Næstformand: Vi skylder ham en tak

3F's næstformand, Tina Christensen, siger i pressemeddelelsen, at der i forbindelse med sagen er sået tvivl, om Per Christensens evner som formand, og at man derfor er nået til en gensidig forståelse om at stoppe samarbejdet.

- Måske var det engang sådan, at man kunne skille privatliv og arbejdsliv, når man var en fremtrædende figur. Det kan man ikke, når det vedrører forhold af en karakter som i den aktuelle situation. Det har både vi og Per Christensen erkendt - derfor stopper han nu som formand i en gensidig forståelse, siger hun.

Tina Christensen takker den afgående formand for hans arbejde for 3F.

- Per har i næsten 40 år været en stærk og meget dygtig tillidsvalgt, der har været populær og vellidt blandt både de 265.000 kolleger og samarbejdspartnere.

I forbindelse med, at Per Christensen stopper som 3F-formand, så mister han også sine poster i både Arbejdernes Landsbank og Pension Danmark, meddeler 3F til DR Nyheder.

Anklager om lejlighed

I pressemeddelelsen tager næstformanden ikke stilling til de ting, som Per Christensen i BT i weekenden er blevet beskyldt for.

Der er tale om alvorlige anklager om, hvordan den nu tidligere forbundsformand har brugt sin position i 3F til at dække over sit bedrageri.

Blandt andet har Per Christensen ifølge BT i mindst et tilfælde benyttet en lejlighed, der ellers stod til rådighed for ”værdigt trængende chauffører”.

I BT kan man også læse, at Laila Kildesgaard, som ufrivilligt indgik i et dobbeltforhold med Per Christensen fra 2008 til 2014, fortæller, at hun blev kontaktet af 3F's advokat.

Det skete, efter hun havde afsluttet forholdet og overvejede at gøre offentligheden opmærksom på bedraget.

Per Christensen har i to Facebook-opslag selv erkendt, at han har bedraget kvinderne. Han skriver videre, at han er gået i behandling.

- Men jeg har såret og svigtet kvinder, som jeg elskede, og deres familier. Jeg angrer dybt, at jeg lod mit svigt og løgnene komme så langt ud, som jeg gjorde. Jeg er meget ked af og kan se, at jeg har forvoldt meget smerte og vrede hos mennesker, der stod mig allernærmest.

3F’eren benægter til gengæld pure, at han ’skulle have fået en lejlighed stillet til rådighed for at dække over rodet i mit privatliv'.

Overfor BT afviser 3F’s advokat, at han tilbage i 2015 skulle have forsøgt at stoppe Laila Kildesgaards planer om at gå til medierne med sin historie.