Falck-direktør forlader ledelsen efter skandalesag

Bios-sag betyder, at direktør nu har valgt at udtræde af ledelsen.

Sagen har været alvorlig for Falck. Flere regioner ser nu på muligheden for selv at overtage ambulancedriften. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Lars Vester Pedersen forlader sin stilling som direktør for Falcks Assistance-division. Det oplyser Falck i en pressemeddelse.

Det sker efter skandalesagen, hvor Konkurrencerådet politianmeldte Falck for at presse konkurrenten Bios ud af markedet med ulovlige metoder.

Lars Vester Pedersen forlader dog ikke virksomheden. Han går på pension ved årets udgang, men den sidste tid er han ikke en del af Falcks ledelse.

- Jeg vil gerne takke Lars Vester Pedersen for hans store indsats for Falck igennem 40 år. Jeg har nydt at arbejde sammen med ham og er taknemmelig for hans store bidrag, siger Falcks administrerende direktør, Jakob Riis.

Vil ikke skygge for Falck

Det var blandt andet gennem skjult spin, negativ pressedækning og en social medie-kampagne, at Falck skabte mistillid til Bios og gjorde det svært for konkurrenten at skaffe arbejdskraft.

Konkurrencerådet meddelte i slutningen af januar, at sagen var så grov, at den blev meldt til politiet.

Falck begrunder dagens melding med, at Konkurrencerådets afgørelse i Bios-sagen "kan sætte spørgsmålstegn ved hans rolle i Falcks ageren tilbage i 2014-15", men Lars Vester Pedersen får alligevel opbakning fra selskabets øverste direktør.

- Jeg kender kun Lars Vester Pedersen som en reel og meget hæderlig kollega. Jeg har respekt for, at han ikke ønsker at stå i en situation, hvor han kan blive set som en belastning for et Falck, skriver Jakob Riis.

Lars Vester Pedersen begrunder til dels sin beslutning med, at han er på vej på pension.

- Jeg havde 40 års-jubilæum den 1. marts. I den forbindelse besluttede jeg at gå på pension med årets udgang. Jeg har valgt at trække mig fra mine ledelsesposter allerede nu, fordi jeg ikke vil risikere, at min person kan skygge for de resultater, vi dagligt skaber, siger Lars Vester Pedersen i pressemeddelelsen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk