Faldende indtægter får DSB til at fyre 100 medarbejdere

100 stillinger i administrationen hos DSB skal skæres væk. Besparelserne kommer efter faldende indtægter.

- DSB oplever faldende passagerindtægter samtidig med, at vi i de kommende år skal levere billigere og mere effektiv togdrift, siger administrerende direktør Flemming Jensen. (Foto: søren bidstrup © Scanpix)

Der skal i fremtiden være cirka 100 færre ansatte i administrationen hos DSB.

Det skriver DSB i en pressemeddelelse.

Det er blandt andet faldende indtægter i koncernen, der nu får DSB til at skære administrative stillinger.

- DSB oplever faldende passagerindtægter samtidig med, at vi i de kommende år skal levere billigere og mere effektiv togdrift, siger administrerende direktør Flemming Jensen i pressemeddelelsen.

Nedskæringen kommer i kølvandet på andre sparrerunder i togkoncernen, siger Flemming Jensen.

- Vi har de senere år haft fokus på at reducere omkostninger blandt andet med besparelser på betjent billetsalg, lukning af urentable kiosker og optimering af driften, siger han.

Sidste år i maj præsenterede DSB en vision om at kunne gøre sig fri af den statslige kontraktbetaling efter 2030.

Fremtidsscenariet, som betyder færre penge fra staten, har også haft betydning for beslutningen, fremgår det i meddelelsen fra DSB.

- Med de udfordringer, DSB står overfor, er vi også nødt til at have en mere effektiv administration med færre medarbejdere, siger Flemming Jensen.

De cirka 100 ansatte omfatter både ledere og menige medarbejdere hos DSB, og det er både medarbejdere, der er overenskomstansatte, og ansatte på tjenestemandsvilkår, der er ramt af besparelserne.

DSB planlægger at gennemføre fyringsrunden i slutningen af januar, men inden da vil medarbejderne blive tilbudt frivillige fratrædelsesordninger, skriver DSB.