Familie betalte 2.000 kroner for at få printet boardingpas af Ryanair

Ryanair kræver et gebyr på omkring 500 kroner, hvis du har glemt at printe dit boardingpas. Det har medført en storm af kritik på Facebook.

Ryanair kræver et gebyr på omkring 500 kroner, hvis du har glemt at printe dit boardingkort. Det har medført en storm af kritik på Facebook. (Foto: © David Moir, Scanpix)

Da britiske Suzy McLeod i midten af august skulle flyve hjem fra en familieferie i Spanien, blev hun mødt af et krav i lufthavnen, der fik ferieglæden til at fordufte.

Hun havde tjekket ind på forhånd og havde billetterne som et pdf-dokument på sin telefon. Men hun havde ikke printet familiens fem boardingpas fra Spanien til England ud. Og det blev en dyr affære.

I Ryanairs betingelser står der nemlig, at det koster et gebyr på 60 euro eller 60 pund svarende til mellem 445 og 565 kroner, hvis man som passager ikke selv har printet sit boardingkort ud.

Suzy McLeod skulle derfor betale 300 euro - altså godt 2.200 kroner ekstra - hvis hun og familien ville med flyet hjem. Det skriver den britiske dagblad The Telegraph.

Facebookstorm

Til avisen fortæller Suzy McLeod, at familien betalte gebyret, men da hun kom hjem, delte hun sin vrede på Facebook med ordene:

- Da jeg fløj fra Alicante til Bristol i går, havde jeg på forhånd tjekket ind på nettet, men fordi jeg ikke havde printet boardingpassene, krævede Ryanair, at jeg skulle betale 60 euro pr. person!!! Det betød, at jeg blev nødt til at betale dem 300 euro for at få dem til at printe et stykke papir! Please, "Synes godt om", hvis du synes, at det er uretfærdigt...:-(

Opbakningen har oversteget Suzy McLeods vildeste forventninger. Allerede fem dage efter havde 358.000 brugere givet hende en tommelfinger, der pegede op ad.

Og i dag - otte dage senere - synes 415.700 godt om hendes statusopdatering, og 18.000 har skrevet kommentarer.

Ryanair har sit på det rene

Langt de fleste mener, at Ryanairs gebyr er uretfærdigt, latterligt og oprørende.

Ryanairs talsmand Stephen McNamara forsvarer imidlertid flyselskabet med, at passager bliver gjort opmærksomme på gebyret i de vilkår og handelsbetingelser, som billetkøbere skal beskræfte, at de er indforstået med inden deres køb.

- Fru McLeod tilkendegav, da hun bookede, at hun og hendes medrejsende ville tjekke ind på nettet og printe deres boardingpas, før de ankom til afgangslufthavnen, og hun accepterede, at hvis hun ikke gjorde det, ville hun skulle betale et gebyr på 60 pund pr. passager, siger han til The Telegraph.

Ryanair har altså sit på det rene, men brugere på Facebook er enige om, at flyselskabets krav - lavpris eller ej - er gået over stregen. (Se kommentarerne her)