Familieterapi er et personalegode

Flekstid, madordning, fysioterapi, hospitalsordning og motionsrum. Listen over personalegoder er lang, Men den bliver længere. Familieterapi er et af de nye skud på stammen.

(Foto: Mette Dolmer Thygesen © DR København)

Samtaleterapi er blevet et personalegode på linje med flextid og motionsrum hos Vestergaard Company, der producerer lufthavnsudstyr. Formålet er gladere medarbejdere og lavere sygefravær, skriver Ingeniøren.

Stress førte til ny ordning

Det nye personalegode opstod ved en tilfældighed, da en medarbejder blev ramt af stress. Vestergaard Company havde ingen politik på området, så man valgte at henvise medarbejderen til en familieterapeut, og resultatet var så godt, at terapeuten nu er fast tilknyttet virksomheden.

Flere virksomheder har det

Psykologhjælp er et personalegode, der vinder indpas i stadig flere virksonheder, siger Povl Erik Jensen, lektor på Institut for Innovation og Organisationsøkonomi på CBS til Ingeniøren. Virksomhederne forlanger mere og mere af de ansatte, derfor er man nu begyndt at tilbyde psykologhjælp, for at de kan fungere optimalt og komme hurtigere på benene efter en sygemelding.

Et tabu er brudt

Hos Vestergaard Company er familieterapeuten blevet et kendt ansigt blandt de ansatte, og det er ikke længere tabu for virksomhedens smede, produktionsmedarbejdere, teknikere og ingeniører at bede om hjælp, når de har det skidt.

Terapeuten med på arbejde

Der er vidt forskellige grunde til, at de ansatte henvender sig til familieterapeuten. En medarbejder fandt eksempelvis gennem samtaler ud af, at han havde psykiske problemer af familiemæssig karakter. Terapeuten gik med ham på arbejde efter en længere sygeperiode for at forklare kollegerne sagens sammenhæng.