Farlige spam-mails i omløb

Pas på spam mails som foregiver at være regninger sendt fra F-Secure. Det kan føre til svindel og tyveri af din netbank, advarer Finansrådet.

It-kriminelle er netop nu i gang med at lokke vigtige oplysninger ud af bankkunder ved hjælp af spam-mails, advarer Finansrådet. (© iStock)

It-kriminelle er netop nu i gang med at lokke danskere i en fælde, som i værste fald kan føre til, at man får stjålet store penge-beløb på sin netbank.

De it-kriminelle har udsendt et ukendt antal spam-mails med en vedhæftet fil, som Finansrådet på det kraftigste advarer mod at åbne.

Mailen ser ud som om den er afsendt af et firma ved navn F-Secure. Åbnes den vedhæftede fil kan de it-kriminelle stjæle nøglefiler og aflure passwords, der er vigtige sikkerhedsmæssige elementer i mange danske netbanker.

- Det er meget alvorligt. Den vedhæftede fil er i virkeligheden et lille program, som kalder op til en server. Og denne server sender så en slags spion-program ind på ofrets computer og aflurer, hvilke pass-word man bruger til eksempelvis sin netbank. Det kan føre til, at hackerne får adgang til at stjæle penge fra almindelige menneskers netbanker, siger Birgitte Mikkelsen, der er kontorchef i Finansrådet, til DR Nyheder.

Har man allerede åbnet filen og efterfølgende anvendt sin netbank, så kontakt straks din bank.

Birgitte Mikkelsen understreger, at hvis man bliver udsat for tyveri, så er det banken, der dækker tabet.

Finansrådet anbefaler blandt andet netbankbrugere at bruge antivirusprogrammer og undgå at åbnede vedhæftede filer, hvis man ikke kender afsenderen.

Sådan ser mailen ud

Den farlige spam-mail er udformet således:

Fra: supportupdate@f-secure.com

Emne: Data er tillagt og sendt med denne meddelelse.

Käre kunder!

Regning

Data er tillagt og sendt med denne meddelelse.

Jeg bruger gratis F-secure antispamversion, som allerede har fjernet 338 spambreve.

Antispam er helt gratis for private brugere.

Vedhæftet: f-secure.rar

Facebook
Twitter