Fem gode råd til at se billigere tv

Der er god grund til at overveje, om de penge, du bruger på tv, er klogt brugt, mener Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Rigtigt mange forbrugere oplever at betale for mere end de bruger, når det handler om tv-pakker, siger Søren Bo Rasmussen, der er kontorchef i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. (Foto: Finn Vest Christensen © DR)

Grundpakke, mellempakke, fuldpakke, Smart-tv eller bland-selv-kanaler – der er nok at tage stilling til, når man skal finde den helt rigtige tv-løsning til familiens stuealter.

I dag søsætter Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen en kampagne, som skal hjælpe forbrugerne med at finde vej gennem tv-pakke-junglen - og der kan være god grund til at overveje, om man betaler til den rigtige tv-løsning.

- Jeg tror, rigtig mange forbrugere føler, at de betaler for meget mere, end de reelt har brug for, siger kontorchef i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Søren Bo Rasmussen.

Læs her en række råd til at få billigst mulig tv.

1. Undersøg, om du allerede er bundet af en aftale med en tv-leverandør, og om du kan komme ud af aftalen igen.

2. Tjek, om din nuværende tv-pakke passer til dine behov. Lav en liste over, hvilke kanaler du sagtens kan undvære, og hvilke du absolut ikke kan undvære.

3. Få styr på, hvor mange penge du bruger på tv, serier og film lige nu.

4. Overvej, om du har behov for betalingskanaler, eller om du kan nøjes med de licensfinansierede kanaler.

5. Vurdér, om du kan erstatte en del af dit tv-forbrug med et abonnement på streaming. Det kan være, at du for eksempel kun er interesseret i at se bestemte tv-serier og film.

Kilde: Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen

Du kan finde flere gode råd til at gå dit tv-forbrug efter i sømmene på http://www.forbrug.dk/Raad-og-rettigheder/Aftaler-og-Abonnementer/Streaming

Se med på DR1 i aften kl. 21.55, når MAGASINET PENGE undersøger, hvor billigt du kan se tv.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter