Femern: Tyske entreprenører stopper kontraktunderskrivelser

To store tyske entreprenører har klaget over Femern A/S' udbudsproces. Nu er underskrivelsen af kontrakterne udskudt på ubestemt tid.

Animation fra Femern A/S (Foto: Femern A/S © Femern A/S)

Det er de to store tyske entreprenører Hochtief og Züblin, der har stukket en kæp i hjulet på underskrivelsen af Femern-kontrakterne. Det erfarer DR Nyheder.

Kontrakterne, der samlet er på omkring 30 milliarder kroner, skulle efter planen underskrives i morgen eftermiddag.

Men Femern A/S har aflyst kontraktunderskrivelserne, fordi der i går kom en klage over udbudsprocessen.

Klage fra tyske bygge-giganter

Klagenævnet for Udbud bekræfter, at der er kommet en klage fra de to tyske stor-entreprenører Hochtief og Züblin, som sammen var blandt de konsortier, der bød på Femern-kontrakterne.

Femern A/S valgte i stedet nogle af konkurrenterne, men nu har de tyske bygge-giganter altså klaget over processen.

DR Nyheder har været i kontakt med begge virksomheder, men ingen af dem vil oplyse, hvad klagen går ud på. Heller ikke Femern A/S vil kommentere nærmere.

Udskudt på ubestemt tid

Det har heller ikke været muligt at få svar på, om klagen vil få opsættende virkning, hvilket i givet fald vil tvinge Femern A/S til at vente med at underskrive kontrakterne til klagesagerne er afsluttet.

Dermed er det uvist, hvor længe kontrakunderskrivelserne er udskudt.

Femern-selskabet skriver i en mail:

- Femern A/S er i dialog med de vindende entreprenører omkring mulighederne for at håndtere situationen mest hensigtsmæssigt, og ser frem til det fortsatte samarbejde og den videre proces.

  • Femern-tunnelen bliver verdens længste sænketunnel.

  • Efter planen skal den stå færdig i 2028.

  • Det er Danmark, der betaler for at bygge tunnelen og de danske landanlæg. Prisen bliver ifølge de seneste beregninger 62 milliarder kroner.

  • Til gengæld er det også Danmark, der får indtægterne, når tunnelen ifølge beregningerne er betalt tilbage efter 36 år.

Facebook
Twitter