Ferieparadis til 1,3 milliarder på vej til Als: Borgmester jubler

Et nyt feriecenter med tropisk vandland og havbad skal give et løft til Sønderborg Kommune.

Feriecenteret skal tiltrække turister fra hele Danmark - men i høj grad også fra Tyskland og Holland. (© Udviklingsselskabet Nordals)

Om fire år kan vandglade børnefamilier boltre sig i et nyt stort feriecenter med 500 ferieboliger på den nordlige del af Als.

Projektet har et prisskilt på 1,3 milliarder kroner og bliver finansieret af fonden bag Danfoss, Linak Holding, Sønderborg Kommune og gennem lån.

- Det her kommer til at betyde rigtig meget for vores kommune og selvfølgelig specielt for Nordals, som har været udfordret siden finanskrisen, siger Sønderborgs borgmester, Erik Lauritzen (S).

Feriecentret skal have sit eget havbad (© Udviklingsselskabet Nordals)

Udover feriehusene med adgang til skov og strand kommer feriecentret til at rumme et tropisk vandland, restauranter, indkøbsmuligheder og et strandområde med promenade og stort havbad.

200.000 turister til Als

Investorerne bag feriecentret forventer, at det vil trække flere end 200.000 turister til Als om året og skabe omkring 300 nye arbejdspladser.

Sønderborg Kommune har bidraget med 100 millioner kroner. Men der er tale om en langsigtet investering, lyder det fra Erik Lauritzen.

Feriegæsterne får adgang og udsigt til både skov og strand. (© DR Nyheder)

- Det er ikke til at sige, hvornår investeringen kan ses i kassen, men der er ingen tvivl om, at det her vil være med til at skabe arbejdspladser og dermed skatteydere, siger han.

- Og så vil der jo komme turistindtægter til området, så jeg er ikke tvivl om, at pengene kommer ind.

Gavner Danfoss' interesser

Linak Holding bliver sammen Bitten & Mads Clausens Fond ejere af det nye feriecenter i et nyoprettet fælles selskab, mens et unavngivet selskab med erfaring inden området skal stå for den daglige drift og udvikling.

Den omkringliggende natur bliver omdrejningspunktet for feriecentret på Nordals, oplyser partnerskabet bag. (© Udviklingsselskabet Nordals)

Formanden for Bitten & Mads Clausens Fond, der er stiftet af enken efter Danfoss' gundlægger, fortæller, at projektet flugter med fondens formål.

- Der står i vores fundats, at vi skal være til gavn for Danfoss. Det betyder blandt andet, at vi gerne vil gøre samfundet omkring Danfoss så atrraktivt at bo i som muligt. Og der synes vi, ferieresortet passer godt ind, siger Peter Mads Clausen.

Facebook
Twitter