Finansiel Stabilitet overtager nødlidende andelskasse

Andelkassen J.A.K Slagelse mangler så mange penge, at Finansiel Stabilitet nu overtager banken.

Finansiel Stabilitet A/S overtager nu driften af Andelskassen J.A.K. (Foto: Christian Lindgren © (c) Scanpix Denmark)

Den private andelskasse, J.A.K. (Jord, Arbejde og Kapital, red.) i Slagelse mangler så meget kapital på bundlinjen, at det statslige Finansiel Stabilitet med øjeblikkelig virkning overtager andelskassen.

Det meddeler Finansiel Stabilitet i en pressemeddelelse her til aften.

Overtagelsen omfatter ud over hovedkontoret i Slagelse filialerne i Brenderup (Andelskassen J.A.K. Brenderup), Nykøbing Mors (Andelskassen J.A.K. Morsø) og Thisted (Thisted Andelskasse).

Overtagelsen får ikke nogen betydning for de kunder, der gerne vil i banken tirsdag. Det vil de fortsat kunne gøre. Men da pengekassen i J.A.K. Slagelse er tom, må kreditorer og andelshavere forvente deres værdier er tabt.

Kunder er sikret mod tab

Kunder i andelskassen er dog sikret mod tab for op til 100.000 euro.

Andelskassen J.A.K. Slagelse har flere gange været i Finanstilsynets søgelys. I august politianmeldte tilsynet andelskassen for ikke at overholde hvidvaskloven.

I september gennemtvang Finanstilsynet en fyring af andelskassens direktør, Wolmer Møller, for de påståede lovbrud. Andelskassen J.A.K. har kaldt anmeldelsen for "en misforståelse" og erklærede sig uenig i afgørelsen.

Direktør Wolmer Møller valgte imidlertid at trække sig som direktør, indtil sagen pågår ved domstolene. Noget tyder nu på, at han ikke kommer tilbage, for banken er ikke længere ejet af andelshavere - men af Finansiel Stabilitet.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk