Finanstilsynet afviser Danske Banks topkandidat som ny direktør

Banken har ikke kunnet få blåstemplet den interne kandidat af Finanstilsynet.

Danske Bank har anmodet Finanstilsynet om at godkende Jacob Aarup-Andersen som ny direktør. En godkendelse, som ikke blev imødekommet. (Foto: Thomas lekfeldt © Scanpix)

Danske Bank må nu lede efter en ny kandidat til den øverste direktørpost i Banken. Det sker efter, at Finanstilsynet ikke har kunne godkende den kandidat, som banken ellers havde indstillet til godkendelse hos Finanstilsynet - nemlig den 40-årige Jacob Aarup-Andersen.

Det oplyser Danske Bank i en pressemeddelelse.

- Finanstilsynet har foreløbigt vurderet, at de anser kandidaten for velkvalificeret på mange områder, men vurderer, at der er behov for længere tids erfaring, herunder med visse af Danske Banks for-retningsområder, skriver banken i en pressemeddelelse.

Det er er nemlig Finanstilsynets opgave at sikre, at Danske Banks nye direktør er egnet til at leve op til opgaven som chef for landets største bank.

En sådan granskning af kandidaten kaldes en såkaldt fit & proper-vurdering og pålægges alle direktører og bestyrelsesmedlemmer, der indtræder i en virksomhed, som er omfattet af lov om finansiel virksomhed.

Og det er altså denne granskning, som Jacob Aarup-Andersen ikke har kunne bestå.

Banken i dialog med andre kandidater

Jacob Aarup-Andersen er 40 år gammel. Fra 2016 til 2018 var han finansdirektør i banken. I maj i år overtog han den prestigefyldte post som chef for bankens Wealth Management.

I pressemeddelelsen bekræfter bestyrelsesformand i Danske Bank, Ole Andersen, at banken er i dialog med andre kandidater til jobbet:

- Det var en enig bestyrelse, der støttede Jacob Aarup-Andersen som ny administrerende direktør vel vidende, at der er visse områder, hvor det kunne have været ønskeligt med længere tids erfaring. Bestyrelsen tager Finanstilsynets tilkendegivelse til efterretning. Bestyrelsen har dialog med andre potentielle kandidater og vil nu fortsætte rekrutteringsprocessen med henblik på at finde den bedst egnede til jobbet.

Finanstilsynet har ellers tidligere godkendt Jacob Aarup-Andersen som værende såkaldt fit and proper. Men det var til en mindre tung post som direktionsmedlem - ikke topchef.

Jacob Aarup-Andersen fortsætter i sin nuværende stilling som chef for Wealth Management og som medlem af bankens direktion, mens bankens midlertidige administrerende direktør, Jesper Nielsen, fortsætter på posten, indtil en permanent løsning er fundet.

Opdateres..

Jacob Aarup-Andersen

Født 6. december 1977.

Karriere:

2018 - nu: Chef for Wealth Management hos Danske Bank. 2016-2018: Finansdirektør i Danske Bank. 2014-2016: Finansdirektør i Danica Pension. 2012-2014: Chefporteføljemanager i Danske Bank, Danske Capital. 2010-2012: Principal hos TPG-Axon Capital (UK) LLP. 2006-2010: Partner og Investment Manager hos Montrica Investment Management LLP. 2005-2006: Investeringsanalytiker hos Highbridge Capital Management (UK) Limited. 2002-2005: Associate hos Goldman Sachs International. 1999-2002: Studentermedhjælp hos Finansrådet.

Bestyrelsesposter:

Danica Pension, Livsforsikringsaktieselskab (formand) Forsikringsselskabet Danica, Skadeforsikringsaktieselskab af 1999 (formand) Danske Invest Management A/S (formand) Kreditforeningen Danmarks Pensionsafviklingskasse (formand) Realkredit Danmark A/S (viceformand)

Uddannelse:

Cand.polit. fra Københavns Universitet i 2002.

Gymnasium: Odense Katedralskole (1993-1996) Folkeskole: Skt. Klemens i Odense (1983-1993)

Kilde: Danske Bank, LinkedIn, Finans, Berlingske Business, BT.