Find din nye bolig på januarudsalg

Mange boligsælgere er så desperate efter at få solgt deres boliger, at de er gået med til at sætte deres lejligheder eller huse endnu et nøk ned i pris.

Homes nye tiltag for at få solgt flere boliger er januarudsalg med prisnedsættelser på 5-10 procent (Foto: Home- DR johnny Krone)

Vi er vant til at varer som tøj, sko, bøger og computere kommer på udsalg her i januar. Men fremover kan vi måske også købe en nedsat bolig.

Det pressede boligmarked får ejendomsmæglerkæden Home til at sætte en række huse og lejligheder på udsalg.

Prisen sættes ned med 5-10 procent

"Her og nu-salg" kalder Home kampagnen. Der er ikke tale om tilbud i stil med "Ta' to huse - betal for ét" - men mere beskedne rabatter. Cirka 1.000 udvalgte boliger - især i København og Århus - bliver sat fem til ti procent ned. Kampagnen begynder på mandag.

Dansk Ejendomsmæglerforening har aldrig tidligere hørt om at boliger ligefrem kommer på udsalg, men mener at der er brug for anderledes initiativer, når det er så svært at komme af med huse og lejligheder, som det er for tiden.

I klemme med to huslejer

De sælgere der nu sætter deres bolig ned i pris - også selvom den i forvejen var sat meget ned - er ifølge Home typisk folk, der er kommet i klemme mellem to boliger og derfor sidder med dobbelt husleje.

En anden stor ejendomsmæglerkæde, EDC, vil ikke efterligne Homes januar-udsalg. "Vi andre sætter priserne ned på boliger hver dag" siger kommunikationschef Jan Nordmann til Jyllands-Posten.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk