Firmaer ser stort på straffeattest

Manglen på arbejdskraft er så udtalt, at det er blevet langt nemmere for tidligere straffede at få job. Mange indsatte kan rykke direkte ud på arbejdsmarkedet, hvis de vil.

Det er typisk manuelt arbejde, som de tidligere kriminelle bliver tilbudt. (Foto: Simon Ladefoged)

Seniorer, handicappede og nu også tidligere straffede - alle hænder er velkomne, når de danske virksomheder skal forsøge at afhjælpe manglen på arbejdskraft.

Hos KRIS-Danmark, der blandt andet hjælper tidligere straffede med at komme tilbage på arbejdsmarkedet, mærker man tydeligt, at der i dag er langt mere rift om de tidligere kriminelle end før i tiden.

Alle kan få job

Det betyder, at stort set alle forhenværende indsatte i dag kan få et job, hvis de vil have et, skriver ErhvervsBladet.

- Der er utrolig gode muligheder for at få et job i dag, selv om man har en plettet straffeattest. Vi har oplevet indsatte, der har ringet op til eksempelvis et håndværkerfirma og er blevet ansat, mens de stadig sad i fængsel, siger fængselskonsulent Theis Hansen fra KRIS-Danmark.

Kigger på straffen

Ansættelsesretschef i Dansk Arbejdsgiverforening Flemming Dreesen mener, at situationen med tiltagende flaskehalse har medført, at danske virksomheder i dag er langt mere nuancerede i deres bedømmelse, når de får en henvendelse fra en tidligere kriminel.

- I dag er en plet på straffeattesten ingen hindring for at få et job, så længe kvalifikationerne er i orden. Danske virksomheder forholder sig nu til, hvad det er for en straf, folk har fået, siger han.

Flemming Dreesen peger på, at en person, der er dømt for tyveri nok ikke skal sidde i kassen og have penge i hånden som noget af det første men i stedet kan blive ansat i andre jobfunktioner.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk