Fjerkræimport øger risiko for salmonella

Kravet om billigere kyllinger fra forbrugerne har betydet en stigende import af fjerkræ. Det får fjerkræbranchen til at slå salmonella-alarm. Udenlandske kyllinger indeholder nemlig flere salmonellabakterier end de danske.

Stigende import får nu den trængte danske fjerkræbranche til atadvare mod øget salmonella-risiko. Erhvervet spår, atbutikskædernes og forbrugernes jagt på billigt fjerkrækød vil skadefødevaresikkerheden.

Større risiko i udenlandsk fjerkræ

En opgørelse fra Dansk Zoonosecenter viser, at der er en væsentligtstørre risiko for salmonella i udenlandsk fjerkræ.

Desuden fremhæver fjerkræproducenterne over for Jyllands-Posten,at der i Danmark er højere standarder for dyrevelfærd, og at derherhjemme er et stop for brug af vækstfremmere.

Salmonella i polsk fjerkræ

Ifølge Fødevarestyrelsen foregår der en importkontrol af kyllingerog fersk fjerkrækød, og der findes eksempler på salmonella DT 104 iprodukter fra Polen.

Den danske handlingsplan om salmonella har betydet, at kun fådanskere nu bliver syge efter at have spist kyllingekød producerether i landet.

Facebook
Twitter